Noutati :

Mircea Purceld, candidat Colegiul 1 Senat Timisoara: Timisoreni sanatosi, intr-un oras sanatos!

27 noiembrie, 2012 - 11:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
2

Cunoscut, in trecut, ca „Oras al florilor” sau „Oras al parcurilor”, Timisoara a ajuns, in ultimii ani, printre zonele cele mai poluate din Romania, din cauza carora Uniunea Europeana a declansat, anul trecut, procedura de infringement pentru gradul ridicat de pulberi ce infesteaza aerul respirat de locuitori, considera Mircea Purceld, candidat la Senatul Romaniei pe Colegiul 1 din Timisoara.

„De la un an la altul, timisorenii se plang ca zonele cu verdeata s-au tot redus, in timp ce gradul de poluare a crescut, pe de o parte din cauza unitatilor industriale care nu-si iau toate masurile de prevedere pentru a nu afecta populatia, iar pe de alta parte, din cauza traficului sufocant, care stranguleaza urbea la orele de varf si nu numai.
Medicii timisoreni au atras de mai multe ori atentia asupra cresterii riscului de declansare a bolilor cauzate de poluare, de la alergii, rinite, astm bronsic sau alte afectiuni ale aparatului respirator, pana la infectii sau chiar maladii fatale”, spune candidatul timisorean.

Mircea Purceld, presedintele Comisiei pentru administratie locala, juridica, ordine publica, drepturile omului si probleme ale minoritatilor din cadrul Consiliului Local Timisoara, candidat pentru functia de senator al Colegiului 1 Senat, crede ca a venit vremea ca timisorenii sa isi recapete orasul. Un oras curat, nepoluat, cu parcuri in care sa isi poata plimba in tihna copiii sau nepotii, fara a-si pune in pericol sanatatea.

Stoparea emisiilor nocive in aerul respirat de timisoreni, extinderea zonelor verzi, infiintarea unor perdele forestiere, scoaterea traficului greu din oras si implementarea sistemului de circulatie rutiera inteligenta sunt doar cateva din masurile pe care Mircea Purceld doreste ca, o data ajuns senator, sa le poata materializa in parteneriat cu administratia locala, pe care o va sustine atat in plan legislativ, cat si financiar, prin alocarea sumelor necesare pentru realizarea acestor proiecte cat mai rapid cu putinta, pentru ca nu mai e timp de pierdut.

Iar acest lucru nu va fi doar in beneficiul locuitorilor din zonele Circumvalatiunii, Torontalului, Calea Aradului, Mehala, Centru, Calea Sagului, Ronat, Freidorf, Dambovita, Iosefin, Fratelia, Odobescu si Elisabetin, care fac parte din Colegiul 1 Senat, ci al tuturor concetatenilor lui Mircea Purceld, care cunoaste bine aceste probleme, intrucat este singurul timisorean dintre candidatii la un mandat de senator in acest colegiu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Trebuie sa fi cretin ca sa-l alegi pe acest purcel-d.Parca era sef la PRM?Asta schimba paridele ca si curvele,amantii.HUOOOOOOOOOOOOOOOOO PURCEL-DE

  2. peste 4 ani o sa incerce cu psd…