Noutati :

‘Mircea Mihaies e un fascist batran!’ Societatea Timisoara condamna refuzul lui Ponta de a decora fosta conducere a ICR, din care facea parte si scriitorul timisorean

7 mai, 2014 - 02:10 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA.  Afirmatiile premierului Victor Ponta, care a respins decorarea fostei conduceri a Institutului Cultural Roman si care a spus despre scriitorul timisorean Mircea Mihaies ca este ”de extrema dreapta, e un fascist batran”, au starnit indignarea Societatii Timisoara.

Societatea Timisoara – simbol al instaurarii si apararii valorilor democratice in Romania postcomunista prin istorica Proclamatie din 1990 – isi exprima indignarea si perplexitatea fata de afirmatiile primului ministru Victor Ponta care respinge decorarea de catre Presedintie a fostei conduceri a ICR sustinand ca scriitorul si profesorul Mircea Mihaies ar avea idei si atitudini fasciste. Protestam public fata de o asemenea grosolana jignire adusa unei personalitati publice dedicate din anii 1990 principiilor democratice si statului de drept si care a respins de nenumarate ori antisemitismul, rasismul si nationalismul primitiv. Cerem tuturor intelectualilor de buna credinta sa respinga asemenea agresiuni totalitare impotriva unor oameni cu idei si principii culturale si civice diferite de acelea ale baronilor premierului Victor Ponta”, declara Daniel Vighi, vicepresedinte al Societatii Timisoara.

Seful Guvernului, Victor Ponta a spus ca nu poate contrasemna pentru decorarea „unor indivizi care au gestionat gresit sau au deturnat bani publici”, iar unii dintre ei „au avut deseori opinii anti-romanesti sau chiar fasciste” si ca, daca presedintele doreste sa ii decoreze o poate face, dar nu cu semnatura sa.

Am doua rezerve: prima rezerva este legata de faptul ca, in baza raportului Curtii de Conturi care a fost transmis mai departe catre toate institutiile competente, conducerea de atunci a ICR, asa spune Curtea de Conturi, nu spun eu, a folosit in mod gresit o multime de fonduri publice, deci sa-i decoram pe cei care au cheltuit prost banii publici sau chiar au deturnat mi se pare un lucru gresit. si, in al doilea rand, erau acolo persoane care au facut deseori declaratii si au exprimat opinii anti-romanesti, chiar fasciste, nu exagerez, pentru ca daca va uitati la domnul, e un domn Mihaies (Mircea Mihaies – vicepresedinte ICR in perioada 2005-2012), dansul e de extrema dreapta, e un fascist batran asa, ca nu credeam ca mai exista neonazisti in Europa, uite, exista si in Romania. Ori eu nu pot sa contrasemnez decorarea unor indivizi care, pe de o parte, repet, au gestionat gresit bani publici si pe de alta parte exprima pozitii impotriva Romaniei. Daca domnul presedinte Basescu doreste sa-i decoreze, sa o faca, dar nu cu semnatura mea„, a declarat Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a transmis Curtii Constitutionale o sesizare care il vizeaza pe premierul Victor Ponta, legata de faptul ca seful Guvernului nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare care vizau „inalte personalitati ce au asigurat conducerea ICR in perioada 2005-2012”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...