Minunile facute de oameni continua in Banat. 30 de case renovate in 3 zile, proiectul unic in Romania, intr-un loc de poveste, aproape de start. Hai si tu alaturi de voluntari!

TIMISOARA. Pregatiri intense pentru unul dintre cele mai frumoase proiecte ce se vor face vreodata in Romania. Color the village sau Festivalul faptelor bune strange randurile voluntarilor care vor renova 30 de case in doar 3 zile intr-un loc de poveste din Banat, Eftimie Murgu, cel care adaposteste Complexul de Mori pe Apa, faimos in toata Europa.

Asociatia Acasa in Banat, din Timisoara, initiatorul proiectului, pune la punct in aceste zile ultimele detalii ale actiunii la care au raspuns prezent o multime de oameni si companii care vor sa se implice in salvarea patrimoniului valoros al Banatului.

Mai sunt doar trei saptamani pana cand vom da startul „festivalului faptelor bune”, iar in aceste zile, echipa de proiect pune la punct toate detaliile pentru ca toti voluntarii sa aiba parte de o experienta unica, la Eftimie Murgu!

Azi am vizitat cateva familii care ne asteapta cu drag iar daca vom fi harnici si ambitiosi, in cele trei zile ii vom ajuta pe toti!

Peste 130 de voluntari si-au anuntat pana acum participarea, iar alte cateva zeci ne vor confirma in saptamanile care vin! Asa ca suntem ocupati pana peste cap sa ne asiguram ca avem cazare, masa si materiale pentru toata lumea.

Inscrierile individuale sunt deschise pana in data de 17 iunie iar echipele companiilor care vor sa se implice sunt rugate sa ne anunte cel tarziu pana in data de 10 iunie. Formularul de inscriere poate fi accesat aici: https://forms.gle/t4w6Kg2kJ1ge3mJy9

Daca doriti sa faceti o donatie sau sponsorizare intrati pe pagina proiectului aici: http://colorthevillage.ro/doneaza/

30 de case in 3 de zile! Abia asteptam sa ne apucam de treaba!„, transmit initiatorii proiectului, reprezentantii Asociatiei Acasa in Banat.

Va reamintim, proiectul Color the village este unul unic in Romania si este pus practica de asociatia Acasa in Banat si Primaria comunei Eftimie Murgu din Caras-Severin. Planul organizatorilor proiectului este ca in trei zile, in 20, 21 si 22 iunie, sa renoveze 30 de case, iar locul sa atraga si mai multi turisti.

Asociatia Acasa in Banat isi propune sa pastreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, sa redea culoare satului banatean, sa redescopere adevaratele valori: oameni buni si gospodari, case frumoase si povestile lor. Avem grija de ele sa le dam mai departe, sa nu piara in timp si in uitare.

Mai multe detalii, donatii in materiale sau obiecte, precum si pentru programul renovarilor, va rugam sa ne contactati pe pagina de Facebook a Asociatiei Acasa in Banat.

Donatii se pot face catre:
Asociatia Acasa in Banat, CIF 39329018
Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, judetul Caras-Severin
Cont donatii in LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801
Cont donatii in EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801
PayPal: [email protected]

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.