Ministrul Transporturilor, in Timis: a cerut constructorilor urgentarea lucrarilor la autostrazile Timisoara-Lugoj si Lugoj-Deva

TIMISOARA. Dan Sova, ministrul Transporturilor, a inspectat duminica lucrarile la autostrazile Timisoara – Lugoj si Lugoj – Deva. A cerut constructorilor sa urgenteze lucrarilor din cauza fondurilor europene. Totodata, acesta a precizat ca ungurii vor finaliza autostrada spre Nadlac mai repede cu 9 luni.

Dan Sova a declarat, duminica, in judetul Timis, ca solicita constructorilor de autostrazi din vestul tarii sa urgenteze lucrarile, iar daca acest lucru nu se va putea se va propune finantarea din fondurile pe exercitiul bugetar 2014-2020.

”Am solicitat si constructorului Tirena Scavi (de pe lotul al doilea al autostrazii Timisoara- Lugoj – n.r.) si constructorului Selina de pe Lugoj- Deva, lotul 2, sa urgenteze lucrarile in asa fel incat sa nu se faca proiectul in 30 de luni, ci mai repede. Daca nu vor reusi sa termine pana in decembrie 2015, in septembrie 2015 vom proceda la fazare. Avem un memorandum deja aprobat in Guvern, Comisia Europeana a aprobat fazarea geologica propusa de noi, a proiectelor, in asa fel incat sa fie finantate si din alocarea 2007- 2013 si din alocarea 2014-2020, dar in acelasi timp ne bazam pe forta de lucru a companiilor”, a declarat Sova.

Ministrul a mai spus ca a discutat si cu omologul sau din Ungaria despre autostrada care va fi construita de tara vecina, pana la granita cu Romania, si ca aceasta va fi finalizata cu aproximativ noua luni mai depede decat cea din tara noastra.

”Ei vor ajunge cu autostrada la granita cu noua luni inaintea noastra. Am avut mai multe discutii. Ei nu au spatii de parcare a TIR-urilor pe perioada in care nu se trece la granita, facem totul la noi. A fost o discutie intreaga si sunt intalniri periodice cu colegii din Ungaria”, a mai spus Sova.

Dan Sova a facut si o vizita la lotul 2 de autostrada dintre Timisoara si Lugoj care se afla in lucru si s-a aratat nemultumit ca nu a fost intampinat de reprezentantii constructorului si de directorul Directiei Regionale de Drumuri Timisoara.

”Pe Timisoara- Lugoj lotul 2 am fost pe autostrada fara prezenta sefului Regionalei de Drumuri Timis, lucru pe care il consider inacceptabil, fara prezenta unor reprezentanti ai constructorului Tirena Scavi de la Bucuresti, lucru pe care de asemenea il consider inacceptabil si fara prezenta unitatii de implementare proiect a CNADNR-ului central de la Bucuresti lucru pe care de asemenea il consider inacceptabil. Toate cele trei lucruri vor fi luate in discutie, in cursul zilei de luni, la nivelul CNADNR si vom lua masurile de rigoare, fireste, mai putin impotriva constructorului Tirena Scavi pe care il vom informa ca atunci cand vom veni sa vedem care este stadiul lucrarilor asteptam sa fie prezent un reprezentant oficial care poate raspunde de actiunile companiei, altfel incepem sa avem indoilei asupra modului in care isi executa indatoririle asupra lucrarii pe care o au”, a mai spus Sova.

Lotul al doilea al autostrazii Timisoara-Lugoj are o valoare totala de 423.356.307,32 lei fara TVA. Finantarea este asigurata din Fonduri Europene (Fonduri de Coeziune – 85%) si fonduri de la bugetul de stat (Guvernul Romaniei -15%). Acest tronson va avea 25,6 kilometri, zece poduri si podete si 15 pasaje rutiere.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. In sfarsit, la „presiunea ungurilor” (vezi fondurile UE care s-ar putea bloca) se va termina si tronsonul Arad-Nadlac (trebuia terminat la 1/2 lui 2014, partea romana a amanat-o, acum se mai intarzie.