Ministrul Transporturilor anunta ca nu exista niciun document, nicio solicitare oficiala, pentru ca un tren sa transporte muncitori spre Austria, cu plecare de la Timisoara

TIMISOARA. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, la Timisoara, ca nu exista niciun document oficial din partea statului austriac si care sa solicite transportul muncitorilor cu trenul, pornind de la Timisoara.

CITESTE SI: Schema noua de tratament aplicata de doctorul Virgil Musta la spitalele din Timisoara, pentru ca pacientii cu coronavirus sa nu mai ajunga la Terapie Intensiva 

Am vazut aceasta comunicare publica din partea unui oficial austriac. La nivelul Ministerului Transporturilor nu exista niciun document, nicio solicitare oficiala din partea vreunui oficial austriac pentru acel tren care sa porneasca din Timisoara pe data de 2 mai. Asadar, pe drum am discutat cu colegii mei, le-am cerut sa faca demersurile si am transmis adresa oficiala catre Ministerul Afacerilor Externe, catre ambasada, catre Ministerul Afacerilor Interne, sa ne spuna daca la ei a ajuns o astfel de solicitare. La noi nu a ajuns”, a declarat Lucian Bode.

Ministrul Transporturilor s-a aflat la Timisoara pentru a vizita spitalul de campanie al MApN care se ridica pe Stadionul CFR care apartine partial de Ministerul Transporturilor.

O parte apartine Ministerului Transporturilor. Eu am felicitat si sunt mandru ca tara asta are astfel de oameni, determinati, care dupa ce au sunat luni sa ceara acordul, le-am spus: oameni buni, suntem in razboi si in razboi nu ne vom gandi unde facem antrenamente peste 2 luni. Este a doua colaborare pe care o avem cu Ministerul Apararii Nationale, dupa cea de la Constanta, si o sa ii transmit domnului general Ciuca, ministrului Apararii Nationale tot ce am vazut aici si felicitarile pe care le-am transmis echipei domnului general Ionescu”, a mai spus ministrul.

Caroline Edtstadler, ministru pentru Europa al Austriei, a anuntat intr-un comunicat de presa ca un tren de noapte va duce, saptamanal, incepand cu 2 mai, personal din Romania care sa asigure servicii in Austria pentru persoanele care necesita ingrijire permanenta.

Ma bucur ca, in ciuda inchiderii granitelor, am putut dezvolta un coridor comun pentru lucratorii din Romania”, a declarat Caroline Edtstadler.

Ea a precizat ca aproximativ 33.000 de oameni depind de ingrijire continua in Austria.

Legatura cu Timişoara, scrie sursa citata, va incepe cu un tren pe saptamana, dar s-ar putea ajunge la trei trenuri pe saptamana.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.