Noutati :

Ministrul Sanatatii Vasile Cepoi la Timisoara: anul viitor ar putea incepe lucrarile la Institutul Oncologic

20 iulie, 2012 - 01:46 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii, a fost prezent vineri la Timisoara pentru a discuta cu specialistii din domeniul medical din vestul tarii despre reformele din noua lege a sanatatii. Asa cum „cere deja traditia”, Cepoi a vizitat si el viitorul spital de oncologie din Timisoara, cladirea parasita de pe Calea Torontalului.

Ministrul a explicat ca ideea realizarii unui spital ocologic in cladirea parasita de pe Calea Torontalului este fezabila si poate fi pusa in aplicare. Mai mult, Vasile Cepoi a subliniat faptul ca un studiu de fezabilitate ar urma sa fie terminat in urmatoarele doua luni.

Daca studiul de fezabilitate va fi realizat in urmatoarele doua luni, atunci vom putea cuprinde in bugetul de stat pe anul viitor si inceperea lucrarilor la viitorul Institut de Oncologie”, a precizat ministrul Sanatatii, dar nu a spus cu exactitate de cat timp este nevoie pentru finalizarea contructiei unitatii spitalicesti.

Va reamintim ca toti ministrii Sanatatii din ultimii ani au vizitat cladirea care sta neterminata inca din anul 1994 si toti au promis ca se vor aloca bani pentru continuarea lucrarilor si amenajarea unei unitati spitalicesti moderne care sa deserveasca intreg vestul Romaniei. Mai intai s-a vrut amenajarea unui nou spital Municipal, iar mai apoi i s-a schimbat destinatia in institut oncologic.

Constructia Spitalului Clinic Municipal Timisoara a inceput in anul 1994  si noua cladire urma sa rezolve, intr-o anumita masura, criza acuta de  spatii spitalicesti. Dupa ce s-au investit circa 30 milioane de dolari,  finantarea lucrarilor a fost sistata in 1998.

Problema Spitalului de Copii „L. Turcanu”

Ministrul Vasile Cepoi a discutat si despre problema cu care se confrunta Spitalul de Copii din Timisoara: retrocedarea mai multor cladiri si iminenta intreruperii activitatii in acestea, fapt ce ar afecta activitatea medicala infantila din vestul tarii. „Cunosc situatia de la Spitalul de Copii si nu am gasit inca nicio solutie. Voi ridica problema in Guvern si vom cauta impreuna o solutie. Trebuie sa gasim o varianta”, a declarat ministrul Sanatatii.

Discutii pe tema noii legi a sanatatii

Ministerul Sanatatii a organizat la Timisoara o intalnire de lucru pentru discutarea Proiectului de lege privind organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania, intalnire care face parte din proiectul de promovare derulat in 14 orase, in perioada 2 iulie – 31 iulie.

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a fost cel care le-a prezentat specialistilor din vestul tarii felul in care va functiona noua lege. La dezbatere au participat managerii unitatilor sanitare din Arad, Caras Severin si Timis, directorii de directii de sanatate, reprezentantii caselor de asigurari de sanatate din judetele amintite, medici, sindicate, reprezentanti ai colegiilor medicilor, farmacistilor, ai administratiilor locale si judeteane. In total, peste 150 de persoane au fost prezente la intalnirea de la Timisoara.

Iata prezentarea noului proiect de lege a sanatatii!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...