Ministrul Sanatatii s-ar interna in Spitalul Judetean din Timisoara, unul din cele 7 spitale de top din Romania

TIMISOARA. Incepand din 1 iunie, fiecare spital clasificat de Ministerul Sanatatii va primi bani in functie de clasa in care se afla. Spitalul Judetean din Timisoara se numara printre cele 7 spitale de top din tara noastra, considera Cseke Attila.

Nu se stie insa cati bani va primi unitatea sanitara care deserveste intreg judetul Timis, insa este cert ca sumele ce vor veni la Judetean sunt mult mai mari decat cele care vin la alte spitale din oras, dar si mai mari ca cele primite anii trecuti.

„Inca nu am fost anuntati cu cat va fi suplimentata suma pe care o vom primi, dar aceasta va fi mai mare decat in mod obisnuit”, a spus Liana Dacilescu, purtator de cuvant Spitalul Judetean.

Spitalul Judetean din Timisoara se numara printre cele 7 spitale din totalul de 352 de institutii publice care sunt de competenta „foarte inalta”, sustine ministrul Sanatatii, Cseke Attila. Acestea sunt chiar spitalele in care s-ar si interna ministrul, dupa cum a declarat zilele trecute intr-un interviu acordat presei centrale. El spune insa ca daca spitalele nu-si rezolva anumite probleme, incepand de anul viitor vor fi declasificate.

Peste 95 la suta din spitalele aflate in reteaua ministerului si a autoritatilor locale au ordin de clasificare, fiind vorba aici despre 335 de unitati sanitare cu paturi. 123 dintre ele sunt in clasa a IV-a de competenta, 92 in clasa a V-a de monospecialitate, in special de boli cronice, 35 sunt in categoria a III-a, 14 in cea de-a II-a, iar alte 21 sunt in clasa I M.

Alaturi de Judeteanul timisorean, in categoria I au mai intrat si Spitalul de Urgenta Floreasca si Spitalul Universitar din Bucuresti, dar si spitalele din Cluj-Napoca, Targu Mures, Iasi si Constanta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Locul lui este la „Popa Şapcă”. Punct !

  2. Poate vine la judeteanul nostru pentru niste analiza sau o banala operatie tip prostata dragutul de Attilla…
    Eu am preferat sa o trimit pe cunostinta mea sa se opereze pe coloana la SZEGED la doctorul PALI BARZO decit sa o arunc in acelasi COSTY in Judetean…
    Pe vremea aceea nu era doctorul Negoescu in 2007…(la Casa Austria)
    In rest Judeteanul este un adevarat CHIN..