Opinia Timisoarei

Ministrul Sanatatii: Nu stim daca vom reusi sa acoperim in timp util cu masti toate scolile

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a afirmat ca nu stie daca daca pana la inceperea noul an de invatamant vor ajunge masti de protectie pentru elevi in toate scolile. Aceasta a spus ca se vor face eforturi ca macar pentru unele cazuri selectate sa fie disponibile aceste masti. Totul, dupa ce, cu doua zile in urma, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca autoritatile se vor asigura ca la nivelul fiecarei scoli exista un stoc suficient de masti de protectie pentru ca elevii sa poata beneficia de acestea, in conditiile in care la inceputul anului de invatamant in unitatile scolare va fi permisa doar masca medicala, nu si masca textila.

CITESTE SI: Ministrul Sanatatii anunta ca elevii nu mai au voie sa poarte la scoala masti textile

Ioana Mihaila a fost intrebata, sambata, care sunt sansele ca elevii sa primeasca din partea autoritatilor masti de protectie.

Exista masti care pot fi distribuite, e nevoie insa sa modificam cateva elemente din cadrul legal pentru a putea permite sa le distribuim catre copii. (…) Vom face tot efortul pentru ca scolile sa poata sa puna la dispozitie macar pentru cazuri selectate si masti gratuite. Nu stim de cand vom putea sa reglementam asa incat sa putem sa le distribuim, nu stim daca vom reusi sa acoperim in timp util pana cand incepe scoala cu masti toate scolile”, a explicat Ioana Mihaila.

Sorin Cimpeanu a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca nu vor fi probleme cu numarul de masti disponibile in unitatile de invatamant.

Detalii AICI.

Exit mobile version