Ministrul Sanatatii anunta ca elevii nu mai au voie sa poarte la scoala masti textile

Mastile folosite de catre elevii din invatamantul primar, gimnazial, liceal, precum si la nivelul universitatilor trebuie sa fie de uz medical, purtarea mastilor textile nemaifiind permisa in noul an scolar, a declarat ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila.

CITESTE SI: Crestere pe toata linia. Mai multi pacienti cu COVID in spitalele din Timisoara si din judet, inclusiv in ATI, si rata de infectare mai mare. A doua localitate cu peste 1,5 la mie

Avem ca prioritate inceperea si mentinerea invatamantului fata in fata cat mai mult posibil si atunci voi trece scurt in revista principalele modificari fata de ce s-a intamplat anul trecut. În acest sens, se va opta pentru participare zilnica cu prezenta fizica a tuturor prescolarilor si elevilor in unitatile de invatamant cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie pana cand incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor din localitate se mentine sub 6 la mia de locuitori. Cand incidenta trece peste 6 la mia de locuitori, lucram acum cu doua posibile scenarii, unul este trecerea in invatamant online, integral sau sistem hibrid, cu invatamant online pentru copiii care sunt nevaccinati, netrecuti prin boala si posibilitatea de a continua invatamant fata in fata pentru copiii care sunt vaccinati, au trecut prin boala in ultimele 180 de zile„, a spus Mihaila, la o sedinta, in sistem videoconferinta cu prefectii, avand ca tema masurile pentru inceperea noului an scolar, condusa de premierul Florin Citu.

Referitor la mijloacele de protectie, ministrul Sanatatii a spus ca „se mentine obligativitatea purtarii mastii in spatiile inchise”.

În spatiile deschise masca nu este obligatorie, cu exceptia ceremoniei de deschidere a noului an scolar, pentru ca acolo anticipam ca vor avea loc aglomeratii de persoane si ca nu se va putea mentine corespunzator distantarea fizica. Activitatea sportiva se poate desfasura preferabil in spatii exterioare. Daca conditiile meteo nu permit, se poate desfasura in interior pana la incidenta de 2 la mie fara masca de protectie„, a aratat Mihaila.

Ioana Mihaila a anuntat ca, „suplimentar fata de ceea ce a fost prevazut in anul anterior, mastile utilizate de catre elevii din invatamantul primar, gimnazial, liceal, precum si la nivelul universitatilor si facultatile trebuie sa fie masti de uz medical”.

Deci nu se mai permite utilizarea mastilor textile. Avem in vedere aceasta modificare si aceste mentineri a mijloacelor de protectie, deoarece cifrele privind incidenta infectiei si severitatea infectiei cu COVID 19 la copii sunt ingrijoratoare atat la nivel international, cat si la nivel national. Ce vedem acum, in zilele acestea sunt rate destul de crescute de spitalizare pentru copii infectati cu COVID„, a incheiat ministrul Sanatatii.

Sursa: wall-street.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. … mastile utilizate de catre elevii din invatamantul primar, gimnazial, liceal, precum si la nivelul universitatilor si facultatile trebuie sa fie masti de uz medical”.
    Completare: „si de unica folosinta” care vor fi distribuite elevilor in fiecare zi la intrarea in scoala!