Ministrul Sanatatii: Cei care nu iau rezidentiatul pot lucra in spitale

Cu aceasta propunere ministrul Sanatatii spera sa acopere lipsa profesionistilor din spitale. Ideea a fost lansata, duminica, cand peste 5.000 de tineri au dat examenul de rezidentiat, cei mai multi cu gand sa plece la specializare peste hotare.

Hotararea tinerilor de a profesa in alta parte vine in conditiile in care Romania este in criza de specialisti, mai ales la sectiile de urgenta, anestezie, terapie intensiva sau radiologie. Aceleasi domenii sunt, insa, deficitare si in alte tari dispuse sa ofere salarii de zece ori mai mari.

Si daca tot nu poate sa-i tina pe medici in tara, ministrul sanatatii are un plan ca sa acopere gaura din sistem. Sa aduca in spitale absolventii de facultate, care nu reusesc sa ia examenul de rezidentiat si sa le dea atributii restranse.

„Adica ar putea sa ajute ceilalti medici pe diferite sectii, unitatile de primiri urgente, la cabinetele medicilor de familie, pot sa faca garda, este pacat ca sistemul sa nu-i foloseasca”, a replicat Attila Cseke, ministrul sanatatii.

Ministrul vrea aceleasi atributii si pentru rezidentii din anul patru. Cei 5.000 de candidati au dat examen pentru cele 3500 de locuri si posturi scoase la concurs.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Yes you are right, this is an amazing article, I really enjoy it.
    Click here to download GB Whatsapp APK
    https://www.apkguru.net/gbwhatsapp-apk/