Noutati :

Ministrul Sanatatii Atilla Cseke s-a intalnit la Timisoara cu directorii DSP din intreaga tara. S-a discutat despre reorganizarea spitalelor

12 martie, 2011 - 08:04 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Reorganizarea spitalelor a fost principalul subiect de discutie intre ministrul sanatatii, Atilla Cseke si directorii Directiilor de Sanatate Publica din intreaga tara. A fost o discutie cu usile inchise care a durat aproximativ 5 ore si in care s-a vorbit despre reorganizarea spitalelor si relul DSP in acest proces. Evenimentul s-a desfasurat astazi, la Palatul Administrativ.

„Am discutat despre reorganizarea spitalelor, in primul rand, unde DSP-urile vor avea un rol prioritar si important pe ceea ce inseamna redistribuirea personalului medical de la spitalele care vor fi reprofilate. Si aici o sa tinem o legatura chiar saptamanala pentru ca pe fiecare judet trebuie sa facem in asa fel incat aceste redistribuiri de personal sa creeze cate mai putine probleme”, a declarat ministrul.

Atilla Cseke le-a spus celor prezenti, ca important este ca DSP si autoritatile publice locale sa colaboreze cat mai bine intre ele.

„Am mai discutat alte probleme din sistem, sigur, ele sunt legate si de aceasta perioada de dupa descentralizare in care majoritatea spitalelor au trecut la autoritatile locale si este nevoie de o colaborare mai buna in teritoriu intre autoritat si Directiile de Sanatate Publica, mai ales acolo unde autoritatile locale nu si-au creat o structura proprie de coordonare a managementului spitalelor si toturi Directiile de Sanatate Publica au o experienta pe acest domeniu si pot ajuta”, a declarat ministrul la finalul intalnirii.

Ministrul Sanatatii a recunoscut ca, totusi, sunt si unele probleme de colaborare intre institutii, atunci cand vine vorba de reorganizarea spitalelor.

„Am avut si semnale in sensul ca autoritatile locale nu doresc o asemenea colaborare cu Directiile de Sanatate Publica sau colaborarea nu este atat de eficienta. Pentru mine este important ca voi putea comunica spre autoritatile locale ca ei sunt specialistii, la DSP, care pot ajuta in multe probleme”, a mai declarat Atilla Cseke.

In urma cu doar o zi, ministrul sanatatii a spus, tot la Timisoara ca 67 de spitale din intreaga tara vor fi reorganizate si se vor transforma in camine de batrani. Doua dintre acestea se afla in judetul Timis. Este vorba de Centrele de Sanatate de la Ciacova si Buzias.

In urma acestei reorganizari, la nivelul tarii, vor fi afectati 677 de medici si 2.085 de asistente medicale. Potrivit ministrului, personalul medical si muncitorii necesari functionarii noilor camine de batrani vor ramane in aceleasi unitati, iar pentru restul personalului, Ministerul Sanatatii va oferi posturi vacante in sistem, cu prioritate pe raza aceluiasi judet.

Ministerul Sanatatii a propus transformarea Centrelor de Sanatate de la Buzias si Ciacova in camine de batrani, insa decizia finala apartine exclusiv autoritatilor locale. Propunerea ministerului vine din cauza numarului redus de paturi in cele doua Centre. Mai mult, la Buzias exista o singura linie de garda si doar 32 de paturi. „Aici depinde de sansa pacientului, daca prinde sau nu medic de specialitate de boala de care acesta sufera, daca nu, in mod sigur el nu va fi tratat”, a declarat ministrul. La Ciacova nu exista nicio linie de garda, iar dupa orele de lucru, niciun medic nu se mai gaseste in spital.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...