Noutati :

Ministrul Lucian Bode: Timisoara se afla sub atenta monitorizare si se mentin toate masurile care vizeaza constituirea unor masuri de siguranta in zona Garii de Nord

18 iunie, 2021 - 01:53 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EVENIMENT
4

TIMISOARA. Aflat la Timisoara, ministrul de Interne Lucian Bode a sustinut ca, desi Romania ramane o tara de tranzit in privinta migratiei, aceasta este sigura si se actioneaza cu efective marite pentru supravegherea transfugilor.

CITESTE SI: A fost capturat migrantul care a ucis un afgan si a ranit un altul la Timisoara. A fost prins pe un aeroport 

CITESTE SI: Sarbii s-au sucit. Au anuntat azi ca revin la testul PCR pentru COVID pentru cetatenii romani. Nu se poate intra in Serbia doar cu adeverinta de vaccinare 

Avem capacitatea de a gestiona acest fenomen si de a-l tine sub control. Un incident izolat precum cel de la Timisoara (un afgan a fost ucis si un altul ranit in 19 aprilie de un alt migrant, n.r.) nu trebuie ridicat la rang de criza nationala. Romania este implicata activ in aplicarea unor politici in domeniul migratiei. Pandemia ne-a aratat ca unele abordari insulare nu sunt o solutie viabila. Pe agenda europeana a discutiilor din consiliul JAI pactul privind migratia si azilul a fost un subiect abordat in 9 iunie la Luxemburg„, a spus ministrul de Interne.

Lucian Bode a dat asigurari ca migrantii sunt monitorizati cu efective marite in zona Timisoarei.

Va asigur ca la nivelul structurilor MAI subiectul migratie este unul prioritar. Zona Timisoara se afla sub atenta monitorizare si se mentin toate masurile care vizeaza constituirea unor masuri de siguranta in zona Garii de Nord. Se actioneaza cu efective marite, de asemenea, continuam masurile de supraveghere aeriana precum si alte actiuni. Media zilnica a fortelor angrenate – 70 lucratori cu 17 mijloace auto„, a precizat Lucian Bode la Timisoara.

Ministrul de interne a mai spus ca 92% dintre migranti au fost retinuti la frontierele din vestul tarii.

In perioada 1 ianuarie – 13 iunie 20201, au fost 34.777 depistari de migranti ilegali, din care 8826 retinuti la grantia. In 26.500 de cazuri au fost dispuse masuri de preveniri ilegale.
Din totalul migrantilor retinuti, 92% au fost retinuti la frontierele din vestul tarii. 70% din ultima promotie de la Oradea (politisti de frontiera, n.r.) a fost repartizata in zona de vest„, a mai precizat ministrul de Interne.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Urla motocicletele zi și noapte, pe toate bulevardele, deranjant zeci de mii de timișoreni în cursele lor cu viteze aproape de 200 kmh iar tu ne vbesti de preocupările tale de asaltul migranți lor… inspirat de la alt XX migrant” pe meleagurile bănățene, Dominik Fritz (alt politruc paralel cu problemele REALE ale orașului) PUTEȚI SA VA LUAȚI DE MINÂ: 2 PENIBILI!

  2. Tampitii astia fac festival pentru emigranti. din banii nostri!

  3. bode, ia sa treci mataluta pe la auchan, calea aradului, seara pe la 22 asa, dar fara alaiul de viitori pensionari speciali, sa vezi pe pielea ta ce bine e gestionata treaba.

  4. Si ing. asta care e vataf la MAI ori e prost ori e prost . Inginere : si cei dinaintea ta si tu ati pus botul la derbedeii din minister . I-au lau pe cei de la imatriculari ca a lasat omul de rand bacsis . Ok nu e frumos; de ospatari sau casieri nu te ei ? Dar ca despescu ia bani ptr. o lucrare de doctorat copy paste ? De hotul asta nu se iau vitejii de la dga ? dar de cei cu nr. de imatriculare fantezise nu se iau cei de la rutiera ? Afganul cum si pe unde a iesit din tara de a ajuns taman in Grecia ?