Noutati :

Ministrul Finantelor Daniel Chitoiu, la Timisoara: In 2014 nu promitem alocarea a 6% din PIB pentru Educatie! Studentii: Iesim in strada

24 octombrie, 2013 - 11:46 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Aflat la Timisoara, alaturi de alti doi colegi de cabinet, ministrul Economiei si Finantelor Daniel Chitoiu a declarat ca, desi sumele ce vor fi alocate Educatiei in bugetul de anul viitor vor creste, nu poate promite 6% din PIB pentru Invatamant.

Daniel Chitoiu, impreuna cu ministrul Muncii Mariana Campean si cel al IMM-urilor si Turismului Maria Grapini, au participat la Universitatea de Vest Timisoara la o intalnire cu oameni de afaceri si studenti.

Este o onoare pentru universitatea noastra sa gazduiasca asemenea intalniri care, sper sa fie de un real folos pentru toate partile„, a spus rectorul Universitatii de Vest Timisoara Marilen Pirtea, in deschidere, in Aula Magna a UVT.

Intrebat de liderul OSUT (Organizatia Studentilor din Universitatea de Vest Timisoara)  Vlad Chereches daca 6 procente din Produsul Intern Brut vor fi prevazute pentru Educatie in bugetul national pe 2014, ministrul Economiei Daniel Chitoiu a raspuns: „Sumele pentru Educatie in 2014 vor fi mai mari decat in 2013, dar nu putem promite ca vot atinge 6% din PIB„.

Replica liderului OSUT a venit prompt: „Vom iesi in strada in noiembrie, asa cum am programat„.

Domnul ministru a spus ca nu va fi categoric 6% din PIB, astfel ca va fi 0,1-0,2% din PIB cresterea fata de anul acesta, pentru educatie. Speram sa fie o crestere cat mai mare a finantarii in invatamant, iar ceea ce ne intereseaza pe noi este finantarea pentru invatamantul universitar si ne dorim o crestere cat mai mare a finantairii pe student, vrem ca aceasta sa fie cel putin la nivelul anului 2008, pentru ca de atunci a scazut cu 50%. Raspunsul a fost unul diplomatic, tipic pentru politicieni, care ne anunta ca va fi  mai bine, dar nu e de ajuns. Nu suntem multumiti, nu vom sta cuminti in aceasta toamna. ANOSR se pregateste pentru proteste. La jumatatea lunii noiembrie vom iesi in strada sa ne cerem drepoturile. Vor fi proteste in toate centrele universitare, inclusiv la Timisoara unde speram sa ne adunam cateva mii„, a declarat Vlad Chereches.

In 13 noiembrie, studentii din toata tara vor declansa mitinguri de protest pentru a determina Guvernul sa aloce sase la suta din PIB pentru Invatamant in 2014.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...