Noutati :

Ministrul Culturii promite bani pentru Fabrica de Decoruri si Sala 2 a Teatrului National Timisoara

4 noiembrie, 2020 - 01:36 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. O noua vizita, noi angajamente din partea ministrului Culturii, la Timisoara. Bogdan Gheorghiu a venit cu tolba plina de promisiuni.

A anuntat ca vor fi alocati bani pentru Fabrica de Decoruri si pentru Sala 2 a Teatrului National Timisoara.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, cel care a fost gazda ministrului liberal, a dezvaluit ca 5 milioane de lei sunt necesare pentru Fabrica de Decoruri, insa in prima faza vor fi alocati 560.000 de lei pentru aceasta.

La Fabrica de Decoruri se vor demara investitii in prima parte de 560.000 lei pentru echipamente, utilaje de mare anvergura gestionate de calculator. Fabrica este unica la nivel national si poate face decoruri pentru toate institutiile de cultura din tara si chiar din strainatate. Nu e doar o investitie din sectorul cultural timisorean, dar creaza si o largire a activtatii si cresterea numarului de angajati. Din cele 5 milioane necesare, 560.000 au fost alocate, diferenta va sosi anul viitor pentru continuarea achizitiilor”, a declarat Alin Nica.

Fabrica de decoruri a fost inaugurata in 2012 de primarul de la acea vreme, Gheorghe Ciuhandu, insa nu a functionat din lipsa de fonduri.

Si pentru Sala 2 a Teatrului National Timisoara au fost facute promisiuni. 30 milioane de euro sunt necesari.

A doua investitie este legata de Sala 2 este vorba de inaltarea salii si de achizitionarea unor rampe care sa asigure ridicarea decorurilor. Toate aceste investitii valoreaza milioane bune de lei pe care Ministerul Culturii a promis ca le va aloca”, a mai declarat Nica.

Ministrul Culturii a adaugat ca pentru Sala 2 vor fi alocati 30 milioane lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...