Ministri vinovati pentru tragedia aviatica din Apuseni? Procurorii suspecteaza ‘conduita culpabila’ la nivel inalt

Pentru prima oara de la accidentul aviatic care a socat Romania prin reactia dezastruoasa a institutiilor statului, apare, oficial, suspiciunea culpei unor ministri care nu ar fi luat masurile necesare pentru a gestiona situatia de urgenta.

Procurorul general al Curtii de Apel Alba Iulia, Augustin Lazar, a declarat, marti, la Sibiu, ca in cazul accidentului aviatic din Apuseni exista „suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor persoane care au facut parte din celulele de criza, persoane care au calitatea de ministru”, relateaza Agerpres, citat de hotnews.ro.

Lazar a explicat, intr-o conferinta de presa, ca exista de asemenea suspiciunea unei conduite culpabile din partea unor militari, fapt care atrage competenta procurorului militar. El a mai spus ca pana acum au fost audiate persoane de la ISU, Jandarmerie, personal silvic, localnici, padurarii care au participat la cautari si victimele.

„In final va trebui sa se dea o solutie, sa se cenzureze conduitele persoanelor care au avut atributii in acest domeniu si sa se clarifice daca ele au fost conforme cu procedurile care au fost ridicate si depuse la dosar sau au actionat cu intarziere si atunci ar exista o anumita culpabilitate pentru anumite persoane”, a spus el.

„In continuare urmeaza o alta faza a anchetei in care vor fi audiate persoanele care au avut atributii de serviciu pentru a pregati avionul de zbor, Romatsa, apoi persoanele care au coordonat in cadrul celulelor din institutiile centrale”, a mai declarat Augustin Lazar.

Tot astazi, Parchtul Curtii de Apel Alba Iulia si-a declinat competenta si a transmis dosarul procurorilor militari din Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ). Acesta din urma a confirmat ca se impune audirea unor persoane din cadrul institutilor centrale ale statului ce aveau atributii de gestionare a situatiei de urgenta generate de accidentul aviatic.

Mai multe detalii pe hotnews.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...