Ministerul Sanatatii scoate la bataie 113 posturi pentru medici si alte 500 pentru asistente, in Timis

67 de spitale din intreaga tara nu vor mai fi finantate in sistemul sanitar. Doua dintre acestea se afla in Timis. Este vorba de spitalele din Ciacova si Buzias care vor fi transformate in camine de batrani. Ministerul Sanatatii a publicat lista cu posturile vacante.

113 posturi sunt scoase la bataie pentru medicii din judetul Timis. Dintre acestea, 83 sunt in Timisoara, iar restul in judet. Cele mai multe posturi de medici sunt alocate Spitalului Judetean – 38, care are deja un deficit de personal de peste 300 de posturi, urmai de Spitalul Municipal, cu 158 de posturi.

Cele mai multe posturi disponibile, in Timis, sunt 12 de psihiatrie, 10 de medicina generala si 9,5 de pediatrie.

Si pentru asistente medicale s-au scos la bataie multe posturi. Este vorba de 500 de posturi la nivel de judet, dintre care 360 in Timisoara.

Potrivit Ministerului Sanatatii, redistribuirea personalului medical va incepe in data de 1 aprilie si va dura cel mult 60 de zile. In acest timp, 677 de medici si 2.086 de asistenti medicali vor putea opta pentru posturi in caminele de batrani sau pentru posturile vacante in sistemul sanitar.

In urma cu doua saptamani, Cseke Atilla, ministrul sanatatii, a declarat la Timisoara ca in judetul Timis doua spitale, din Ciacova si Buzias, vor fi transformate in camine pentru batrani. Potrivit acestuia, personalul medical si cel auxiliar necesar functionarii caminelor de batrani vor ramane in aceste unitati. Pentru cei care vor fi restructurati, Ministerul Sanatatii pune la bataie noi posturi.

„Vom oferi posturi vacante in sistem, cu prioritate pe raza aceluiasi judet”, a declarat, la Timisoara, Cseke Atilla.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. ??? spune:

    Asta este bataie de joc. A trecut de mult ceasul al disprezecelea in domeniul sanitar, medicii nostri nu pleaca din tara … EI FUG DE ROMANIA ! Din cauza unor nemernici de conducatori de sistem a ramas populatia la cheremul vindecatorilor si ghicitoarelor. Au facut PRAF SI PULBERE sitemul de 20 de ani incoace. S-au imbogatit toti cei care au incalcat juramantul depus la absolvire, ne-au omorat prin spitale, ambulante si ne-au abandonat pe trotuare, ne-au operat de ceea ce nu sufeream si toti stabii se tratau in timpul asta la Viena sau Paris pe bani publici. Si acum vine tanarul asta Cseke si spune ca sunt scoase posturi in sistemul medical. RUSINE !!! Sigur ca sunt posturi, au fost intotdeauna dar doar pe spaga si comisioane. La fel ca in toate domeniile. Pana si europarlamentarii iau spaga. Si ca sa fii secretara dai spaga. Dai spaga si ca sa treci strada. Si acum diriguitorii sistemului sanitar spun ca scot 113 posturi. Nerusinatii. Au ajuns doctorii sa vanda papuci sau sa-si faca firme de constructii ca sa traiasca si sa-si practice meseria careia i s-au dedicat, iar acum nemernicii de la bucuresti scot posturi la concurs. RUSINE RUSINE RUSINE ! Mi-e sila de sistemul asta care gestioneaza si stimuleaza coruptia. nici macar nu mai are cine sa se revolte fiindca au emigrat toti. Au ramas doar niste veterani si niste tineri care nu stiu exact inca nici ce specializare au absolvit. BLEAH ! SA TRAITI BINE !