Noutati :

Ministerul Muncii vrea sa mareasca indemnizatia pentru cresterea copilului

11 aprilie, 2012 - 07:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
1


Indemnizatia pentru cresterea copilului ar putea creste in perioada urmatoare. Guvernul va analiza o eventuala revenire la forma initiala a indemnizatiei odata cu discutiile privind recuperarea salariala pentru bugetari.

Revenirea la forma initiala a indemnizatiei pentru cresterea copilului sunt convinsa ca va fi discutata odata cu revenirea salariilor, pentru ca este o masura care a fost luata impreuna cu reducerea salariilor. Sunt convinsa ca indicatorii economici pe luna aprilie vor prezenta daca acest lucru este posibil sau nu. Analiza pe luna aprilie a indicatorilor macroeconomici va stabili clar daca acest lucru este posibil sa nu, iar daca acest lucru va fi posibil, cu siguranta va avea loc si revenirea salariilor, si reintregirea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, in functie de ce economia reala poate sa sustina„, a spus ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, potrivit www.antena3.ro.

Acum, parintele care opteaza sa stea in concediu pentru cresterea copilului timp de un an primeste o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni. Aceasta nu poate fi mai mica de 600 de lei si nici mai mare de 3.400 lei .

Daca mama vrea sa stea acasa doi ani, indemnizatia nu va fi mai mica de 600 de lei, dar nici mai mare de 1.200 de lei.

In prezent, se afla in plata peste 198.600 indemnizatii. Aproape 90.000 de mame se descurca cu 600 lei lunar.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ministerul vrea sa faca putina propaganda electorala. baseanu era indignat mai acu’ vreo doi ani de toate „mamicutele si bebelusii” nostri. Ce se intampla? A inceput sa-i „patineze” neuronu’? Acusi ne cresc pdlistii si salariile si pensiile si vom crede ca-i America pe la noi. Cresterea indemnizatiei pt „mamicute” se bazeaza pe o crestere a eficientei muncii in Romania? Da’ parca eram „lenesi”! Deci?! Cum ramane?