Noutati :

Ministerul Educatiei pregateste un nou plan-cadru pentru invatamantul primar. Iata cate ore vor avea copiii de la clasele pregatitoare – clasa IV

16 februarie, 2013 - 11:22 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
2

Ministerul Educatiei vrea sa reformeze ciclul primar de invatamant. Specialistii au pregatit un proiect de plan cadru pe care l-au pus in dezbatere. Iata cate ore de Romana, Matematica, Sport si Religie vor avea prichindeii!

Ministerul Educatiei a publicat pe edu.ro un nou proiect de plan-cadru pentru invatamantul primar, document supus dezbaterii publice pana la data de 19 februarie 2013. Planul cadru cuprinde materiile obligatorii, pe cele optionale, precum si numarul de ore alocat fiecarei materii pe saptamana, pentru elevii din clasa pregatitoare, clasa I, clasa a II-a, clasa a III-a si clasa a IV-a.

Proiectul arata ca introducerea ca obligatorie a materiei Limba moderna se face abia in clasa a III-a, iar Religia ramane ca parte a trunchiului comun inca din clasa pregatitoare. Printre noutati se afla introducerea a doua ore de „Educatie fizica” pentru toate clasele primare si doua ore de „Muzica si miscare” pentru elevii din clasa pregatitoare, clasa I si clasa a II-a.

Afla detalii despre clasele I-IV: Materiile si numarul de ore pe www.hotnews.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Oricum nu mi s-a parut niciodata corect ca un copil sa fie fortat sa faca religie….si inca ceva….nu mi se pare corect ca la muzica si desen…normal si religie sa se dea note….

  2. educata artistica si religios morala se realizeaza prin orele de muzica, desen si religie…. fara note copilul nu se poate autoevalua. evaluarea prin calificative are un mare minus – copilul nu mai stie exact nivelul la care se afla. mai mult, moda cu acordarea de diplome, la sfr. de an scolar, este din nou derutanta pentru copil. copii cu potential sunt demotivati…..nota, indiferent de obiect, realizeaza o ierarhie a valorilor in cadrul colectivului scolar.