Noutati :

Ministerul Culturii vrea mai multi bani din taxele obtinute din jocurile de noroc. Ce s-ar putea realiza cu acesti bani?

2 ianuarie, 2016 - 11:02 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Ministerul Culturii vrea mai multi bani. Astfel, reprezentantii structurii au cerut ca taxele de obtinere a licentei de organizare a jocurilor de noroc si a autorizatiei de exploatare a acestora, dar si taxele de acces, care ii sunt alocate, sa creasca, de la 1% la 5%.

Proiectul depus prevede ca banii obtinuti in acest fel sa fie directionati „pentru finantarea consolidrii si restaurarii cladirilor monumente istorice cu risc seismic crescut in care functioneaza institutii publice de cultura de interes national si local, pentru Fondul cinematografic si pentru Programul National de Restaurare a Monumentelor Istorice”.

In nota de fundamentare a proiectului, reprezentantii ministerului Culturii spun ca bugetul alocat a fost afectat negativ in ultimii ani marcati de restrictii bugetare.

Detalii aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Este o propunere corecta sa contribuie si prostia cu bani la cultura .