Noutati :

Ministerul Culturii investeste in restaurarea de biserici. In Timisoara se continua investitia in atelierele Teatrului National

10 februarie, 2011 - 04:16 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

Kelemen Hunor, ministrul Culturii, a prezentat investitiile pe care le va face institutia in acest an atat la nivelul judetului Timis, cat si la nivelul intregii tari. Pentru investitii, Ministerul Culturii a primit, in acest an, 48 milioane de lei.

In judetul Timis, Ministerul Culturii va continua investitia inceputa la atelierele Teatrului National din Timisoara. „Avem sumele necesare, sunt alocate deja”, a declarat Kelemen Hunor care a adaugat ca anul acesta, in institutiile subordonate Ministerului Culturii, nu se vor mai face disponibilizari.

La nivel national, Kelemen Hunor spune ca Ministerul Culturii va investi in mai multe biserici – monumente istorice. „Vom avea 300 de santiere in tara anul acesta. Ne-au fost alocati, de la bugetul de stat 48 de milioane de lei pentru investitii”, a declarat ministrul.

Intrebat ce face Ministerul Culturii in privinta siturilor arheologice descoperite pe traseul autostrazii Arad – Timisoara si care amana finalizarea constructiei, ministrul Kelemen Hunor a raspuns ca Ministerul Culturii nu are nicio atributie in acest sens.

„Fondurile pentru sapaturi, descarcarea de sarcini arheologice sunt asigurate de constructorii autostrazii. La Ministerul Culturii ajunge doar dosarul intocmit de arheologi si nu sta mai mult de 15 zile. Ministerul Culturii nu are alte atributii in aceasta zona. Ne gandim la modificarea legii privind arheologia. Am discutat si cu Ministerul Transporturilor despre acest subiect”, a declarat ministrul Kelemen Hunor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...