Noutati :

Ministerul Culturii este pregatit sa exproprieze Casa Muhle din Timisoara, in interes public

16 martie, 2013 - 01:39 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Prezent la Timisoara, ministrul Culturii, Daniel Barbu, a declarat ca ministerul pe care il conduce este pregatit sa exproprieze in interes public Casa Muhle, insa pentru aceasta are nevoie de un proiect viabil din partea timisorenilor.

Exista o solutie. Inteleg colegii de aici din Timisoara care mi-au spus despre ce e vorba, desi nu a fost explicit plasata ca monument, situl  este protejat in categoria B. Ideea mea este urmatoarea: dat fiind ca aceasta casa a devenit grija cetatenilor Timisoarei, o mobilizare a societatii civile in jurul unei cauze pe care eu o salut. Eu sunt fara rezerve, gata sa ma angajez intr-o operatiune de expropriere in interes public, in baza legii 422. Desigur, imi revine sarcina de a rescrie aceasta lege pentru a crea un cadru normativ de protejare a monumentelor. In cazul in care munumente importante se degradeaza din rea vointa sau din lipsa de capacitate economica„, a declarat Daniel Barbu.

Cu toate acestea, ministrul asteapta un proiect viabil pentru acest monument, din partea timisorenilor.

As fi recunoscator cetatenilor Timisoarei, sa duca un pas mai departe implicarea lor civica si sa ne prezinte un proiect. Nu ne dumirim ce putem face acolo. Casa Muhle e daramata, sa o reconstruim e foarte scump, poatre ca imaginatia timisorenilor care au facut din asta o cauza legitima, sa ne dea un proiect civic, sa il trimitra la minister. In clipa in care voi avea un astefel de proiect, voi expropriea in interes public, dar am vrea sa ne fie limpede de ce il facem. Jumatate de raspiuns il avem: e o situatie intolerabila in oras, sigur, mai sunt si in alte orase probleme asemanatoare„, a declarat Barbu.

Primarul Nicolae Robu a subliniat ca proprietarii cladirii au solicitat Primariei Timisoara suma de 2,8 milioane de euro pentru cumpararea monumentului, o suma mult prea mare pentru municipalitate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Si uite-asa se prgateste „teava” pentru drenarea banilor publici catre tiganime si mafioti. Va fi sub perfecta protectie a legislatiei, ca doar „indoim” principiile pentru atingerea scopurilor. Sigur. Cu toate fortele spre imbuibarea suprema.

 2. Reconstructia sa se faca pe banii celor care au adus cladirea la ruina.
  Ce imaginatie ar trebui sa avem decat refacerea casei dupa proiectul original,
  altfel mai bine o radeti si puneti un bolovan pe care sa scrieti:Aici a fost
  casa Muhle.Oricum e mult mai bine decat aparitia in cap de perspectiva a unui
  palat de neam prost.Sau mergem pe principiul Caragiale:”Sa se revizuiasca primesc
  dar sa nu se schimbe nimic”?