Noutati :

Ministerul Culturii a prevazut bani in buget pentru Asociatia TM2023, nu pentru Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara infiintat de Dominic Fritz

20 decembrie, 2021 - 01:28 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
1

TIMISOARA. Ministerul Culturii a prevazut in proiectul de buget 157,2 milioane lei credite bugetare pentru proiectul de tara Timisoara Capitala Europeana a Culturii prin Asociatia TM2023, dar si credite de angajament de 144,1 milioane lei, ce urmeaza sa fie cheltuiti tot prin aceasta asociatie. Niciun leu nu a fost, insa, prevazut, pentru Centrul de Proiecte al Primariei Timisoara, intrucat nici nu era cu putinta, pana cand nu se fac o serie intreaga de demersuri si schimbari juridice pentru ca municipalitatea sa poata prelua gestionarea TM2023. Evident, cu acceptul Bruxelles-ului.

CITESTE SI: Primaria Timisoara are 7 curatori in Centrul de Proiecte infiintat de Dominic Fritz prin care sa deruleze evenimentele TM2023. Fiecare va primi cate 10.000 de lei pe luna

Proiectul de buget urmeaza sa intre in Parlament unde poate suferi modificari.

Dominic Fritz insa a anuntat acum cateva luni ca primaria nu mai finanteaza Asociatia TM2023, cea care a castigat titlul de Capitala Europeana a Culturii pentru Timisoara, si a infiintat propriul Centru de proiecte al municipalitatii unde a angajat mai multi curatori si specialisti care sa se ocupe de proiectele pentru anul 2023, cand Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii.

Ministerul Culturii mai anunta, totodata, ca in ianuarie 2022 va actualiza OUG 42/2019 prin care se aloca bani pentru mai multe obiective de investitii.

Deja Ministerul Culturii a semnat in vara primele trei contracte de finantare pentru infrastructura culturala, unde au inceput lucrarile deja de mai mult timp, in unele cazuri:

– Reabilitare Cinematograf Dacia Timisoara: Valoarea contractului este de 6.317.870 lei, reprezentand partea din suma aferenta finantarii de la bugetul de stat, in perioada 2021-2022, pentru lucrarile de constructii si montaj din valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, in completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totala a investitiei este de 12.464.331,44 lei cu TVA inclus.

– Reabilitare Cinematograf Victoria Timisoara: Valoarea contractului este de 4.660.281 lei, reprezentand partea din suma aferenta finantarii de la bugetul de stat, in perioada 2021-2022, pentru lucrarile de constructii si montaj din valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, in completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totala a investitiei este de 8.669.951,06 lei cu TVA inclus.

– Refunctionalizare cladire din spital de dermatologie in spatiu multicultural Timisoara: Valoarea contractului este de 11.525.116 lei, reprezentand partea din suma aferenta finantarii de la bugetul de stat, in perioada 2021-2022, pentru lucrarile de constructii si montaj din valoarea totala a investitiei, inclusiv TVA, in completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totala a investitiei este de 21.327.879,08 lei cu TVA inclus.

Mai sunt prevazute spre finantare:

– Reabilitare termica si reamenajare partiala Palatul Culturii – 5,8 milioane lei
– Reabilitare sediu Biblioteca Judeteana Timis – 8,7 milioane lei
– Reabilitare si refunctionalizare imobil Filarmonica Banatul – 77,5 milioane de leiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Banii sunt pentru Nica sa faca si el o paranghelie separata ca de … sunt bani cand se vrea.

    Timisoara din ultimii ani nu a suferit atat de mult din cauza primarului ce nu era de la partidul la putere (vezi dovada in Oradea) cat a suferit din cauza prostiei politicienilor ce doar in declaratii sunt timisoreni. S-au concentrat mai mult pe batalii politice si pe sabotari locale in loc sa faca un dram de bine comunitatii.

    Timisoara a avut aproape intotdeauna oameni la varful partidelor mari insa asta nu s-a prea vazut in proiectele locale.