Ministerul Culturii a pornit proiectarea Muzeului National al Revolutiei la Timisoara

TIMISOARA. Ministerul Culturii a semnat zilele trecute contractul pentru proiectarea Muzeului National al Revolutiei la Timisoara. In 2 ani acesta trebuie sa fie gata pentru a putea lansa licitatia pentru gasirea unei firme care sa se ocupe de amenajare.

Primaria Timisoara are o singura misiune in acest demers care apartine Ministerului Culturii. Va consulta timisorenii in privinta elaborarii conceptului muzeului, anunta primarul Dominic Fritz.

Am convenit cu delegatia Ministerului Culturii, condusa de Bogdan Trimbaciu, directorul Unitatii de Management a Proiectului si Monica Dragan, coordonatorul programului RO-CULTURA, ca in realizarea Muzeului va fi implicata intreaga comunitate. Daca Ministerul Culturii este responsabil de reabilitarea cladirii Garnizoanei si transformarea ei in muzeu, Primaria Municipiului Timisoara isi va asuma rolul de mediator si va fi responsabila de organizarea de sesiuni de consultare si implicare publica, in vederea elaborarii conceptului muzeului.
Vom semna un protocol de colaborare pentru a stabili clar responsabilitatile fiecarei parti. Chiar daca Muzeul va fi gata, estimativ, peste trei ani, fiind acum in stadiul incipient de proiectare, am agreat cu reprezentantii Ministerului Culturii sa putem folosi curtea interioara, de peste 5.000 mp, in 2023 – anul Capitalei Culturale Europene – pentru organizarea de evenimente culturale„, anunta primarul Dominic Fritz.

Valoarea contractului de proiectare este de 1,14 milioane de euro, iar finantarea lucrarilor de executie se vor face in cadrul acordului dintre Guvernul Romaniei si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, prin care mai multe obiective de patrimoniu, printre care si fosta garnizoana militara a Timisoarei vor fi restaurate si modernizate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...