Noutati :

Ministerul Administratiei si Internelor propune oficial ca alegerile locale si generale sa aiba loc simultan

2 decembrie, 2011 - 07:34 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

MAI propune oficial comasarea alegerilor pentru primari si parlamentari, pentru a restrange cheltuielile cu aceste scrutine. Urmeaza doar ca Guvernul sa parafeze aceasta propunere, printr-o hotarare.

Potrivit MAI, organizarea simultana ar reduche cheltuielile la jumatate, respectiv de la 43 de milioane de euro la aproximativ 22 milioane de euro.

Avand in vedere impactul negativ al costurilor alegerilor locale asupra exercitiului financiar al bugetelor locale, prin prezentul proiect se propune ca alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale sa se desfasoare simultan cu alegerile pentru Camera Deputatilor si Senat, la o data ce va fi stabilita prin hotarare a Guvernului. Astfel, alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale vor beneficia de accesul la o infrastructura electorala comuna (birouri electorale, liste electorale, stampile, logistica) cu cele parlamentare„, explica MAI.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Corect, de ce sa cheltuie de 2 ori cand o pot face numai o data? Si-asa nu se face nimic in an electoral numa minciuni, de ce sa o lungim atata?!