Noutati :

Mini-laborator de experimente, instalatii-joc si navomodelism, la Timisoara. Aquatim a castigat concursul national de proiecte Urbaniada

6 martie, 2017 - 03:12 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Un centru educational in aer liber, unde copiii sa invete despre apa, proiect gandit de Aquatim, Fundatia Aquademica si Asociatia Urban Survey, va fi construit la Timisoara. Totul, dupa ce proiectul a castigat concursul Urbaniada, si, implicit, o finantare de 75.000 de Euro, de la o banca, pentru realizarea sa.

CITESTE SI: Demolari intr-una dintre pietele mari din Timisoara! Incepe schimbarea la fata? 

Centrul Aquapic va fi amenajat in incinta fostei Uzine de Apa Industriala a Timisoarei, situata pe strada Mistral, in apropierea raului Bega. Acesta este destinat copiilor intre 5 si 12 ani si va fi unul inedit, nu doar in Timisoara, ci si in vestul tarii. La Aquapic, pe copii ii vor astepta un mini-laborator de experimente chimice, instalatii-joc care vor prezenta, interactiv, transportul apei in casa si in oras, concursuri de navomodelism si multe alte activitati interesante.

CITESTE SI: Atentie! Se premiaza cele mai frumoase fotografii si filme despre Timisoara! Cum te inscrii in concurs? 

Urbaniada, competitia ideilor care fac mai buna viata in oras este acum la a doua editie. Proiectele castigatoare la Urbaniada au primit finantare in valoare totala de 250.000 de Euro. Propunerile au fost jurizate de arhitecti, specialisti in finante si management, persoane cu competente in comunicare, resposabilitate sociala, dupa criterii de evaluare care au avut in vedere impactul social si urban, originalitatea, dar si fezabilitatea si sustenabilitatea acestora.

CITESTE SI: Se opreste curentul pe mai multe strazi din Timisoara, dar si din judet, saptamana viitoare. Cand a programat Enel intreruperile?

Proiectul timisorean a ajuns in finala competitiei, fiind selectat dintre 51 de propuneri din tara. Proiectul Aquapic va demara in luna martie, odata cu semnarea contractului de finantare, si va fi finalizat la inceputul lunii octombrie, prin lansarea publica a centrului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...