Noutati :

Mimi, bufoni, printese, personaje de poveste pe strazile Timisoarei. A inceput Carnavalul! GALERIE FOTO

31 martie, 2017 - 09:55 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Personaje de poveste animeaza, in aceste zile, centrul Timisoarei, in cadrul CheckART Carnaval, un eveniment in cadrul Timisoara – Capitala Tineretului din Romania.

Evenimentul a inceput vineri dupa-amiaza si se va incheia sambata seara. In acest interval, zeci de personaje de poveste, din Romania si din afara tarii, animeaza pietele din centrul Timisoarei.

Vineri si sambata, in perioada carnavalului, de la ora 17.00, timisorenii care vor ajunge in zona centrala a orasului vor putea fi parte dintr-un spectacol complet de pantomima, mima, teatru, dans, pictura 2 D, jonglerii cu foc, sau acrobatie, in care actul actul artistic va fi interpretat de tineri artisti, majoritatea debutanti, dar si de tineri voluntari.

De asemenea, in spectacol vor fi inclusi si mai multi tineri care provin din categorii defavorizate, dar si invitati din Cluj-Napoca si Novi Sad (Serbia). Cu totii vor juca rolul unor personaje de epoca, zane, statui, mimi, bufoni, statui vivante, statui care leviteaza si multe altele.

Tehnicile de pictura 2D, prin care mai multe persoane vor fi pictate si se vor confunda cu tablourile, vor oferi efecte vizuale deosebite. Ulterior, „tablourile umane” vor transforma Piata Libertatii in ring de dans, si ii vor invita pe participanti la vals lent, dans clasic, hip-hop sau dans contemporan.

CheckART Carnaval este o actiune organizata de tineri, in cadrul Timisoara-Capitala Tineretului din Romania, la initiativa Franciscai Hoca-Virag, balerina a Operei Nationale din Timisoara.

Din luna mai 2016 pana in luna mai 2017, Timisoara este prima Capitala a Tineretului din Romania. Programul, desfasurat sub sloganul Check-OUTimisoara, este implementat de Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis- FITT, cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara.

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...