Noutati :

Mii de romani vor primi bani de la stat pentru locuinte ecologice. Ce conditii trebuie indeplinite?

31 iulie, 2016 - 03:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Prin programul ‘Casa Verde’ romanii vor putea solicita bani de la guvern pentru a-si transforma locuintele in unele ecologice. Statul roman a stabilit si sumele cu care vor fi ajutati cei care doresc sa isi transforme casele.

Circa 10.000 de romani pot beneficia de bani pentru construirea de locuinte noi sau renovarea cu materiale ecologice prin programele „Casa Verde” si „Casa Verde Plus”, lansate in consultare publica„, a anuntat, duminica, ministrul Mediului, Cristiana Pasca-Palmer.

Ministrul Mediului a subliniat ca programul „Casa Verde” este unul prin care atat cetatenii cat si autoritatile publice, persoanele juridice pot sa acceseze acest suport financiar pentru a-si schimba sistemul de incalzire pe panouri fotovoltaice, pe panouri solare.

Potrivit ministrului, romanii care vor sa acceseze aceste programe trebuie sa se inscrie la Agentia pentru Protectia Mediului de pe raza judetului unde locuiesc si sa intocmeasca un dosar.

Angajatii de la Administratia Fondului de Mediu vor analiza dosarul, apoi va fi semnat un contract cu viitorul beneficiar, care va avea la dispozitie un an pentru a achizitiona sistemul si a depune facturile pentru decontare. Finantarea va fi acordata pe principiul „primul venit, primul servit”.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...