Mii de oameni si animale salvate, in Timis, de pompieri. Care au fost cele mai dificile interventii de anul trecut

TIMISOARA. Si-au riscat vietile lor pentru a le salva pe ale altora si a le proteja bunurile si chiar au sarit in ajutorul colegilor din alte judete.

CITESTE SI: Scurt traseu de vizitare a manastirilor de langa Timisoara, la sfarsit de saptamana

Pompierii din judetul Timis au avut parte de un an foarte ocupat in 2017. In total, acestia au avut 3.410 interventii la diferite incendii, in timp ce SMURD-ul a fost chemat de 13.401. Pompierii au salvat anul trecut 1.113 oameni, 1.962 de animale si bunuri in valoare de peste 220 milioane de lei.

Pompierii au avut insa parte si de interventii de anvergura, asa cum a fost cea de la Spitalul de Psihiatrie de la Gataia, cand au fost evacuate 70 de persoane din incinta.

O alta interventie dificila a fost inregistrata in decembrie, la complexul comercial de pe bulevardul Brancoveanu, cand incendiul s-a soldat si cu moartea unui om. In acest caz a fost nevoie de 11 autospeciale de stingere, o autoscara mecanica si o autocisterna de interventie. Dupa ce incendiul a fost stins, cei de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta au si inceput controalele in zona, care s-au lasat cu sanctiuni.

CITESTE SI: Primarul Nicolae Robu si viceprimarul Dan Diaconu, audiati la Politie

In urma incendiului, avand in vedere ca a fost si o persoana decedata, au fost verificate din punct de vedere al securitatii la incendiu, toate spatiile comerciale de pe strada Brancoveanu, respectiv spatiile comerciale din aceasta zona. Scopul principal a fost identificarea tuturor neregulilor, au fost aplicate mai multe sanctiuni, iar cuantumul amenzilor a fost de peste 1 milion de lei. In anul 2018 vom continua cu ceea ce inseamna verificarea acestor spatii, iar in situatia in care vom constata incalcari grave in domeniul situatiilor de urgenta, se va putea dispune si masura opririi activitatii pana la rezolvarea acestor probleme„, a declarat Lucian Mihoc, inspector sef al ISU Timis.

Pe langa interventiile pe plan local si judetean, pompierii timisoreni au trimis echipe de interventie si la Satu Mare, unde in luna decembrie s-a actionat timp de aproape 3 saptamani pentru stingerea unei sonde de gaz care ardea.

CITESTE SI: Bataie pe locuri la o scoala de langa Timisoara. Pentru ca elevii sa nu invete si dupa-masa, primaria o extinde si amenajeaza un nou campus scolar pentru copii 

Pompierii au avut parte si de doua exercitii internationale, unul la Timisoara, in martie 2017, cand au venit echipe din alte 3 tari europene (Germania, Austria si Franta) si cand ISU a prezentat modulul de pompare de mare capacitate.

Al doilea exercitiu a fost programat in Austria, cand echipa de la Timisoara a si primit un atestat prin care poate ajuta la interventii in intreaga Europa.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...