Noutati :

Mii de oameni aparati mai bine de inundatii in Timis, si in intregul Banat. Interventii importante pe mai multe rauri

2 septembrie, 2019 - 08:02 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMIS. Mai multe localitati vor fi mai bine aparate de furia apelor dupa ce o serie de lucrari vor fi finalizate pe rauri din Banat.

CITESTE SI: Gasca de hoti, capturata la Timisoara. Metoda de furt ca-n filme 

Apele Romane Banat au la dispozitie suma de 3.210.000 lei de la Ministerul Apelor ce urmeaza sa fie folositi pentru lucrari in bazinele a patru rauri din Timis si Caras-Severin: Barzava, Timis, Sebes si Bistra.

Banii vor fi folositi pentru consolidarea digurilor si malurilor in punctele critice, asigurarea sectiunilor de scurgere a cursurilor de apa afectate de inundatii, dar si pentru punerea in siguranta a localitatilor aflate pe malurile cursurilor de apa. Majoritatea banilor au fost alocati pentru lucrari din judetul Timis, iar lucrarile care vor fi facute vor proteja de inundatii locuitorii din Lugoj, Partos, Parta, Caransebes si Obreja.

Pentru judetul Timis, fondurile alocate sunt in valoare de 2.760.000 lei cu TVA si vor fi directionate catre cele 3 lucrari de investitii care au suferit distrugeri ale malurilor si anume: punerea in siguranta dig mal stang rau Barzava – amonte pod rutier Partos din comuna Banloc, refacere aparare de mal rau Timis, intravilan localitatea Lugoj si refacere consolidare dig mal rau Timis – aval de podul rutier din Parta„, spune Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Restul banilor sunt alocati pentru lucrari pe rauri si parauri din Caras-Severin.

Pentru judetul Caras-Severin, s-au primit fonduri de 450.000 de lei pentru 4 lucrari de investitii: regularizare rau Sebes la caransebes, regularizare parau Zlagna la Caransebes, regularizare parau Potoc la Caransebes, refacere consolidare dig mal stang paraul Axin la confluenta cu raul Bistra din comuna Obreja„, a declarat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Finalizarea lucrarilor pe raurile din Banat este preconizata pentru luna decembrie a acestui an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...