Mii de euro din buzunarele timisorenilor pentru un club sportiv care face Festivalul International de Dans. Organizatorii rup bilete la intrare

TIMISOARA. Primaria Timisoara mai pune la cale un festival, in colaborare cu un club de dansuri din oras si cu Consiliul Judetean Timis. Municipalitatea a alocat insa bani frumosi organizatorilor din bugetul local pentru Festivalul International de Dans si alte manifestari sportive, dar organizatorii rup bilete la intrare, de 10 sau 15 euro.

Vorbim despre Festivalul International de Dans, ajuns anul acesta la cea de-a doua editie. Se pot cumpara si abonamente, cu preturi diferite, care pornesc de la 23 de euro si ajung chiar si la 140 de euro. Iar timisorenii, din buzunarele carora s-au luat bani pentru organizarea acestui festival, nu au nicio reducere.

Mai mult, reprezentantii primariei mai si promoveaza evenimentul. Asta dupa ce consilierii locali au aruncat cu usurinta cateva voturi pentru a le da 9.000 de euro organizatorilor, dar nu le-a trecut prin cap sa ceara reduceri pentru timisoreni, fiind constienti de preturile biletelor, festivalul fiind deja la cea de-a doua editie.

Festivalul isi deschide portile in 9 octombrie si le inchide in 19 octombrie. Tango argentinian, dansul contemporan, dansul de societate, breakdance, dans caraibian, dans sportive – de toate veti putea invata daca sunteti curiosi sa participati.

„Cei mai buni dansatori, profesori de dans, arbitri si sportivi vor veni la Timisoara pentru a deschide noi orizonturi atat dansatorilor profesionisti, cat si celor neprofesionisti”, transmit reprezentantii primariei. Invitati speciali ai organizatorilor sunt Arcadie Rusu pentru dans contemporan, Wilmark pentru dansuri caraibiene, Mariano Castro, Juan Fossati si Gimena Aramburu, Federico Farfaro si Naomi D’amour, Mircea Ecxarcu si multi altii.

Potrivit purtatorului de cuvant al Primariei Timisoara, 40.000 de lei a dat Consiliul Local Timisoara clubului sportiv pentru a-si pune la punct festivalurile. La acestia se mai adauga si alti 17.500 de lei.

„Consiliul Local, pe concursul de finantari nerambursabile, a alocat pentru Festivalul International de Dans 17.500 de lei. Organizatorii au mai primit pe Agenda sportiva, 40.000 de lei pe mai multe festivaluri”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant Primaria Timisoara. Asta inseamna peste 13.000 de euro!

Potrivit site-ului Festivalului International de Dans, un abonament pentru 6 workshopuri costa 55 de euro, unul pentru 12 workshopuri costa 140 de euro, iar un abonament pentru 5 showuri de dans si muzica ii costa pe curiosi 23 de euro. Timisorenii pot participa separat la fiecare curs sau spectacol, aici preturile fiind ori de 10 euro pe seara, ori de 15 euro. Ce-i drept, cateva spectacole au intrarea gratuita, insa acestea pot fi numarate pe degete.

Organizatori apar Clubul de dans Magnum Team, Primaria Timisoara si Consiliul Judetean Timis. Momentan, CJT nu a alocat niciun leu pentru organizare. Primaria Timisoara nu primeste niciun leu din incasarile obtinute.

CITESTE SI: Ce festivaluri noi vom avea in Timisoara? Pe ce se duc inca 100.000 de lei din bugetul orasului pentru evenimente?

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...