Noutati :

Mii de elevi din Timis nu merg la scoala. Drumurile inzapezite sau centralele termce defecte ii tin acasa!

7 februarie, 2012 - 01:01 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. 17 unitati de invatamant din judetul Timis au suspendat cursurile in aceste zile. Peste 8.100 de elevi sunt afedctati de aceasta masura. Scolile ar putea ramane inchise o perioada mai lunga de timp.

Cele 17 unitati de invatamant sunt atat din Timisoara si Lugoj, cat si din mediul rural. Scolile din Jebel, Teremia Mare, Sacosu Turcesc, Giarmata, Satchinez, Dumbravita, Denta, Uivar, Giulvaz, Lenauheim, Grupul Scolar din Biled si cel din Jimbolia, Colegiul Tehnic „A. Vlaicu” din Lugoj, gradinita Masloc, precum si Colegiul Tehnic Timisoara (fostul Miu), Scoala Generala Nr. 1, (structura acesteia din cartierul Plopi) si ciclul primar al Liceului „N. Lenau” (din Piata Unirii) din Timisoara au cursurile suspendate, spun reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis.

Avem peste 8.100 de elevi afectati de suspendarea cursurilor. Scolile sunt inchise pe perioada avertizarii de cod galben, deci in 7 si 8 februarie. Principalele cauze care au condus la suspendarea cursurilor sunt centralele tehnice cu probleme si drumurile impracticabile care fac imposibil transportul scolar in unele localitati”, explica Marin Popescu, inspector scolar general in Timis.

Daca ieri, unitatile de invatamant din Lovrin, Peciu Nou, Ortisoara si Barna avea cursurile suspendate, astazi acestea au fost reluate.

Marin Popescu sustine ca exista posibilitatea ca unitatile de invatamant unde nu se desfasoara cursuri sa ramana inchise mai multe zile, daca nu sunt rezolvate problemele legate de centralele termice si cele de transport scolar. „Pentru noi este o prioritatea desfasurarea cursurilor in conditii prielnice pentru elevi si profesori”, adauga inspectorul scolar general.

CITESTE SI: Iarna „loveste” si in scolile din Timis! Mai multe unitati de invatamant au fost inchise din cauza friguluiInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...