Mii de credinciosi au participat la procesiunea de la Catedrala din Timisoara de sarbatoarea Sfanului Iosif cel Nou de la Partos

TIMISOARA. Mii de credinciosi, zeci de preoti si calugarite au participat, noaptea trecuta, la slujba speciala dedicata Sfantului Iosif cel Nou de la Partos cand are loc si cel de-al doilea hram al Catedralei.

Imediat dupa slujba, preotii si credinciosii au pornit, cu racla in care se afla moastele Sfantului Iosif cel Nou de la Partis, pe strazile din jurul Catedralei.

Sarbatoarea Sfantului Iosif cel Nou de la Partos reprezinta, dealtfel, cel de-al doilea hram al Catedralei Mitropolitane din Timisoara.

Iosif cel Nou de la Partos a fost ales mitropolit al Timisoarei in 1650, iar trei ani mai tarziu, in 1653 se retrage la manastirea Partos din Banat, important centru bisericesc cu o scoală de preoti, unde a si murit.

Moastele sale au fost mutate in 1956 la Catedrala Mitropolitana de la Timisoara, fiind canonizat de Sfantul Sinod la 28 februarie 1950. Este sarbătorit in fiecare an la 15 septembrie.

Video-ul nu poate fi incarcat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.