Mii de carti donate de Universitatea Politehnica Timisoara mai multor licee, pentru a sprijini invatamantul tehnic

TIMISOARA. In cadrul deschiderii festive a Zilelor Politehnicii 2018, care marcheaza cei 98 de ani de existenta ai institutiei de invatamant superior, Universitatea Politehnica Timisoara, in parteneriat cu o companie multinationala din oras, a lansat cea mai mare campanie de donare de carte tehnica pentru liceele din jumatatea de vest a Romaniei. In cadrul actiunii, vor fi distribuite 2500 de volume de carte tehnica pentru a incuraja tinerii sa se orienteze spre studii in domeniile ingineriei. O mare parte dintre carti au si fost distribuite directorilor de licee prezenti la aniversarea UPT, restul urmand sa fie trimise liceelor in perioada urmatoare.

Fondul de carte disponibil in majoritatea liceelor din Romania este vechi, depasit moral si insuficient pentru a suscita interesul tinerilor spre domeniile prioritare ale ingineriei. Acest lucru are la baza, de cele mai multe ori, finantarea insuficienta. Astfel, multi dintre tinerii liceeni ajung in clasa a XII-a fara sa fi avut acces la literatura tehnica de specialitate, alta decat cea din manualele de matematica sau fizica. Acest lucru are consecinte grave asupra formarii profesionale initiale a tinerilor, care nu par a fi incurajati sa urmeze cariere de succes in domenii tehnice. Iar in conditiile actuale, in care in sectorul privat se inregistreaza un deficit major de forta de munca superior calificata, urmarea unei cariere ingineresti ar putea reprezenta o oportunitate pentru liceeni.

Continental Anvelope Timisoara a decis sa se alature Universitatii Politehnica Timisoara pentru aceasta initiativa alocand o finantare de aproape 90.000 de lei, echivalentul a 80% din valoarea estimata a actiunii, din dorinta de a adopta o pozitie proactiva fata de constrangerile pietei fortei de munca si pentru a incuraja tinerii sa se indrepte spre educatia superioara de profil tehnologic.

„Este o mare onoare si bucurie pentru mine si pentru companie sa fim parteneri ai acestui proiect, prin care speram sa subliniem inca o data nevoia de oameni bine pregatiti in domeniile tehnice pe care o resimtim cu totii in Timisoara”, a declarat Sorin Samonid, directorul general al companiei.

„Universitatea Politehnica Timisoara a initiat, in ultimii ani, o serie de actiuni care ii vizeaza pe elevii de liceu si ne bucuram ca mediul economic, prin reprezentanti care fac parte si din Comitetul Director al UPT, sprijina astfel de demersuri. Insertia profesionala a absolventilor UPT este aproape de limita maxima, iar o informare corecta a liceenilor despre oportunitatile oferite de institutia noastra contribuie la planificarea unei cariere de succes”, a declarat rectorul Universitatii Politehnica Timisoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel serban.

Actiunea face parte integranta dintr-o serie de evenimente menite sa aminteasca locuitorilor regiunii despre rolul de pivot pe care scoala Politehnica l-a avut in dezvoltarea vietii economice, sociale si culturale din jumatatea vestica a tarii, evenimente organizate cu prilejul aniversarii de 100 de ani de la infiintarea Universitatii Politehnica Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...