Noutati :

Mii de banateni au luat parte la concertul de la Pestera Romanesti. VEZI FOTO!

21 octombrie, 2012 - 06:14 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: CULTURA
0

Dirijorul Ilarion Ionescu si violonistul Florin Ionescu, acompaniati de orchestra Filarmonicii Banatul din Timisoara, au intretinut atmosfera extraordinara cu partiturile alese cu grija.

Balada lui Porumbescu, si dupa cum au fost obisnuiti melomanii in ultimii ani, din repertoriu n-a lipsit nici muzica lui Mozart.

Peste 3.000 de persoane au participat la concertul de la Pestera Romanesti in acest an. Vremea frumoasa a intretinut atmosfera de exceptie. Iar maestru Ionescu a cantat la chitara pentru toti cei prezenti.

Beneficiind de la natura de o acustica deosebita, Pestera Romanesti a fost, pentru prima data, gazda unui concert in anul 1984, an in care Cercul Speotimis organiza cel de-al 12-lea Speosport Republican. Primul concert din Pestera Romanesti a fost un concert simfonic inaugural al Speosportului la data de 11.10.1984. Succesul de care s-a bucurat acest prim concert a facut ca evenimentul sa se repete, inca o data, iar apoi din nou si din nou, devenind incet un obicei binecunoscut ca in fiecare an sa fie cel putin un concert in Pestera Romanesti.

Situata in apropierea satului Romanesti, Comuna Tomesti din judetul Timis, pestera a fost explorata pe o distanta de 1.450 metri. Galeriile acesibile turistilor insumeaza 340 metri. Intrarea, lata de 9,5 metri si inalta de 2  metri, permite soarelui sa lumineze calea vizitatorului pe o distanta de 70 metri. Galeria principala este aproape rectilinie, de mari dimensiuni atingand dimensiunile cele mai mari in Sala Liliecilor, numita astfel datorita coloniei de lilieci ce salasluiesc aici. Temperatura medie in petera este cuprinsa intre 6 si 8 grade Celsius.

Pe scena improvizata din pestera, au concertat nume sonore din arealul muzicii clasice, jazz, blues, rock sau electronice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...