Noutati :

Mihai Sora, Augustin Lazar si Tudorel Toader, printre laureatii premiilor Societatii Timisoara. Sunt asteptati la festivitatea de decernare

26 martie, 2019 - 08:49 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Societatea Timisoara premiaza in fiecare an proiecte civice, institutii si personalitati pentru abordarea temerara si responsabila a unor teme majore din societatea romaneasca, precum si pentru promovarea valorilor europene in arhitectura institutionala a Romaniei.

CITESTE SI: Stelele vazute de aproape, muzica si spectacole de foc de Ora Pamantului la Timisoara 

Consiliul de conducere al Societatii Timisoara a decis cine vor fi laureatii premiilor organizatiei pe 2018, iar festivitatea de inmanare se va desfasura vineri, 29 martie, de la orele 17.00 la Biblioteca Centrala Universitara Eugen Todoran de pe B-dul Vasile Parvan nr. 4A.

Invitat special va fi scriitoarea Ana Blandiana.

Iata cine sunt ‘premiantii’ 2018 ai Societatii Timisoara.

Augustin Lazar, procuror general al Romaniei – Ministerul Public, Premiul „Speranta”
Mihai Sora, filosof, Premiul „Ion Monoran”
Cristian Pantazi, jurnalist, Premiul „Oscar Berger”
Tudorel Toader, ministrul justitiei, Premiul „Secera si Ciocanul”

Premiile vor fi insotite de trofee, opere ale artistului Ioan Nemtoi.

Anul trecut, premiul ‘Secera si Ciocanul’ le-a revenit lideri coalitiei de guvernamant, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea. Primul politician care a primit acest premiu a fost presedintele Ion Iliescu in 1992. De-a lungul timpului cu acelasi premiu au mai fost recompensati Dan Voiculescu si Bogdan Olteanu. Nici unul dintre cei nominalizati pana acum la aceasta categorie nu a venit sa isi ridice premiul.

Societatea Timisoara, fondata in prima luna dupa Revolutia din Decembrie 1989 de un grup de intelectuali timisoreni, promoveaza constant valorile democratiei in care libertatea cuvantului, justitia si drepturile universale ale cetatenilor constituie fundamentul.

Actiunea publica a Societatii are in vedere consolidarea societatii civile, promovarea principiilor cuprinse in „Proclamatia de la Timisoara” din 11 martie 1990, apararea principiilor statului de drept, a democratiei si a drepturilor omului, stimularea initiativei si educatiei civice. Organizatia acorda anual premii personalitatilor care s-au remarcat in apararea acestor valori.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Da’ Tudorica, slugoiul lui Dragnea ce cauta printre laureati? Are meritul de a fi eliberat mii de hoti, tâlhari si violeuri. Asta da merit. Si de a albi dosarul penal a lui Daddy. Asta da merit. Ne face de rusine în Europa. Asta da merit. Altul mai bun n-ati gasit? A distrus justitia din România de dragul PSD-ului. Ca nici colegii din Iasi nu-l mai recunosc, la fel si studentii sai. Numai la Timisoara e merituos. RUSINE!
    Pe ce lume traiti?

  2. Natal Banat …sezi bland și cujeta!Nu ai citit atent!Secera și ciocanul se acorda TAMPITILOR,SLUGOILOR SI CU LIMBA,,calificată,,la locul de munca,adică la fundul șefilor(idem de …partid!)

  3. Multumesc. Ai dreptate, am sarit în sus la prima secunda citind doar titlul. Acestui slugoi i-as decerna premiul FUNIA si SAPUNUL.