Noutati :

Mihai Ritivoiu, presedintele PSD Timisoara: Actuala coalitie de guvernare va esua la fel de jalnic ca si Conventia Democrata, atat national, cat si local

24 martie, 2021 - 08:23 PM
Autor: Redactie      
Categorie: POLITIC
4

TIMISOARA. Momentul noii prelungiri a carantinei la Timisoara, mesajele politice starnite de aceasta masura pe care unii o saluta, altii o resping cu fermitate si ping-pong-ul de declaratii pe axa Timisoara – Bucuresti sunt elementele unei analize la rece, facuta de presedintele PSD Timisoara Mihai Ritivoiu.

Timişoara va rămâne în carantină încă cel puţin şapte zile. Câteva observaţii după ultimele evenimente:

Dominic Fritz îmi face impresia că nu reuşeşte să intre în ritm şi, mai grav, că nu înţelege suficient de bine mentalitatea românească şi cultura organizaţională a aparatului bugetar. Dacă în alte vremuri n-ar fi atât de grav, acum este tragic, într-o pandemie dublată de criza de lichidităţi a Primăriei Timişoara şi a găurilor sale negre. Pozitionarea în favoarea carantină ar face sens într-o societate disciplinată, cu respect faţă de legi, ordine şi conducători. Nu însă la români, lideri mondiali la forma fără fond, mari specialişti în a eluda orice normă, experţi în carantina la seral, ca toţi latinii, de altfel. Ăştia suntem, ţine de farmecul nostru. Dacă regele Carol I, suveran pe viaţă, a vrut să abdice şi că plece acasă după câţiva ani de Principate Române, nici nu vreau să mă gândesc la ce este în sufletul primarului Timişoarei, ales – vai! – pe doar patru ani.

La Alin Nica se vede experienţa politică. A ales să puncteze electoral poziţionându-se împotriva carantinei. A invocat şi spiritul Timişoarei, şi Revoluţia, şi dubla măsură în carantinare folosită de Guvern. Va pierde punându-şi Bucureştiul în cap, după ce l-a atacat direct. Va mai pierde şi prin deprecierea iremediabilă pe care PNL-ul o va resimţi după nişte ani de guvernare haotică în vremuri tulburi. Să nu uităm că alegerile locale se câştigă şi se pierd cu valul, iar în 2024 se prefigureză un tzunami.

Astea în timp ce noi, cetățenii, vom mima în continuare respectarea regulilor, cu declarații pe proprie răspundere la plezneală, cu adeverințe de serviciu măsluite, cu filtre în dorul lelii la ieşirea din localitate, într-un tango pasional cu virusul.

Deranjează, totuşi, imixtiunea conducerii de la Bucureşti în treburile noastre. Dubla măsură folosită pentru a ţine Bucureştiul în afara carantinei mă revoltă. Timişoara are o importanţă similară la nivel regional, oamenii sunt mai civilizaţi, nu poţi să ai viziuni diferite pentru Bucureşti şi Timişoara. Mai mult, înainte de orice, discutăm de nişte decizii politice, cu costurile de rigoare. În fiecare moment al pandemiei avem de de ales între numărul de morţi şi riscul unui faliment generalizat al economiei. Ţine de conducătorii unei comunităţi să stabilească exact cel mai bun raport între cele două, pentru că ei cunosc oamenii, ei resimt implicaţiile, ei răspund. Iar primirea unor ordine seci de la Bucureşti, în condiţiile în care întreaga situaţie are un grad înalt de relativitate, este un afront şi o palmă dată comunităţii locale. Aşa se alimentează comportamente secesioniste de tipul Republica Banat, “M-am săturat de România”, etc. Nu e locul şi momentul, dar o analiză doctrinară a Războiului Civil American ar arăta că motivul secesiunii şi a sutelor de mii de morţi nu a fost neapărat sclavia, ci drepturile statelor, ale comunităţilor locale, puse în pericol de o conducere centrală. Dar divaghez.

Ca să închidem într-o notă la fel de pesimistă, revin la ce am mai spus, că actuala coaliţie de guvernare va eşua la fel de jalnic ca şi Convenţia Democrată, atât naţional cât şi local. Agravant este că cei doi parteneri, PNL şi USR Plus se afla într-o competiţie pentru acelaşi electorat. Românii au o vorbă pentru o astfel de situaţie: Lucrul amestecat pute a …păcat!”, a scris Mihai Ritivoiu, presedintele interimar al PSD Timisoara, pe pagina sa de Facebook.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Nu mai intelege, nimeni & nimic !
    Dar nu-i bai, your loses (o si ce e după colț!) our (TNL) gain ha HA …
    USL FOREVER 🙂 ?

  2. Vai de capul nostru pe mana cui a incaput psd timis si timisoara, pisarcosul de freddy care nu a avut un job normal in viata lui, e pus doar pe capatuiala si combinatii el si pisatu celalalt de fratesu, sa iasa banu gros, si acum a mai venit si primvicepresedintele asta pocait adi cionca, un parvenit din constructii ilegale, cu concursul coruptilor din primaria dumbravita care era condusa tot de un corupt pesedist si a celor din inspectoratul de stat in constructii, condusi de alti corupti pesedisti… un parvenit din afaceri/constructii ilegale care vine acum sa ne dea lectii de moralitate… deci de la astia doi ar trebui sa luam lumina, vai s-amar… asteptati voi sa voteze careva psd timis… pisarcosii astia 2 vor sa ajunga ei la butoane… va dati seama ce combinatii la nivel mega si macro ar face ei… mergeti ma agaricilor de unde ati venit! same for u mihaita ritivica, inca o data m..e pesede!

  3. Ma intreb si eu, daca tot are atatea impresii cu care trebuie sa ne inunde, daca ne poate spune sub ce guvernari s-a crescut poporul care n-are nici de doi bani incredere in conducatorii care i se catara in frunte. Conducatori care sunt in libertate numai pentru ca au compromis puterea juridica. S-o dai, romantic, cu spiritul si felul latin vine in contradictie flagranta cu ce gasim la alti latini. Iar daca are o varianta mai buna s-o spuna, ca la criticat cu impresii oricine e bun.

  4. Sint de acord ca de Craciun alt cutremur dezlantuie o noua farsa istorica a invatamantului de lucratori specialisti esuat ca in 77/89.Mi-e frica sint clara.