Noutati :

Miercurea Mare sau ziua celei mai mari tradari din istoria crestinatatii. Iisus vandut pe 30 de arginti

27 aprilie, 2016 - 09:44 AM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
1

Miercurea Mare este ziua care aduce doua evenimente in atentia credinciosilor. Primul dintre acestea este Sfantul Maslu, iar al doilea, si poate cel mai important, vanzarea lui Isus catre farisei de catre unul dintre apostolii sai, Iuda Iscarioteanul.

Miercuri este pomenirea femeii celei pacatoase, care afland ca Mantuitorul se afla in casa lui Simon Leprosul, a luat un vas cu mir inmiresmat, de mare pret, ca sa-l toarne pe capul lui Iisus Hristos, iar cu parul capului ei stergea lacrimile ce-i picau din ochi pe picioarele Domnului.

Miercurea este de asemenea ziua in care carturarii si fariseii au facut sfat pentru prinderea si uciderea Mantuitorului, temandu-se de puterea pe care o avea asupra multimilor. Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece apostoli, se duce la arhierei pentru a-l vinde pe Hristos, iar ei i-au dat treizeci de arginti.

In Miercurea Mare cei bolnavi si suferinzi se pot bucura de Taina Sfantului Maslu, taina care este foarte ajutatoare pentru cei pe patul de moarte si foloseste la insanatosirea celor care trebuie sa ramana printre noi. In aceasta zi cei care pot trebuie sa tina post negru. Femeile nu torc si nu cos, ci spala ferestrele pentru ca lumina sa patrunda in fiecare coltisor al casei in zilele de Paste.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Fumoasa abordare insa cred ca sunt inca multe de sups. Totusi imi pare bine ca s-a abordat acest subiect. O sa marchez aceata pagina deoarece vreau sa revin ulterior, trebuie analizata

    http://www.tst1.sbox.com