Noutati :

Micutii care se lupta cu cancerul la Timisoara primesc o noua sansa! Ce se face pentru ei cu aproape 700.000 de euro, la Spitalul de Copii Louis Turcanu?

31 martie, 2016 - 02:43 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Un diagnostic precoce, cu aparatura de ultima generatie si medici mai bine pregatiti, dar si saloane mai ingrijite. De toate acestea vor beneficia micutii internati in sectia de Hemato-Oncologie a Spitalului de Copii Louis Turcanu, in viitorul apropiat. Totul, dupa implementarea unui nou proiect, menit sa vina in sprijinul copiilor cu cancer.

„Este un proiect care se desfasoara avand ca promotor Institutul Oncologic Bucuresti. Are trei piloni, unul dintre piloni este cel care are in atentie formarea de personal, inclusiv pentru a diagnostica si a trata mai bine acesti copii cu boli hemato-oncologice, al doilea este cel de dotrare, in vederea diagnosticului mai bun, dar si al terapiei mai exacte, si ma refer la diagnostic, prin achizitionarea unui ecograf si a unui analizor de laborator si a unui aparat ce stie sa dozeze substantele administrate copiilor cu cancer. Aceste substante sunt necesare a fi dozate cat mai exact, pentru ca au un potential toxic foarte mare. Apoi, nu in ultimul rand, amenajarea spatiilor de cazare si dotarea acestora este prevazuta in proiect”, a spus doctorul Mihai Gafencu, managerul de proiect.

Toata aparatura ce urmeaza sa ajunga la Spitalul de Copiii din Timisoara nu face decat sa ajute la cresterea sanselor de vindecare a copiilor bolnavi de cancer.

„Noi, in Romania, suferim din lipsa de studii. Noi presupunem ca incidenta ocologica in randul copiilor este de 15%, la fel ca in Europa. Centrul nostru, de la Timisoara, este de dimensiuni importante, contabilizand numarul de pacienti noi pe care ii preluam. Noi trecem de 75 de bolnavi inregistrati, ceea ce inseamna un centru mare, care raspunde nevoilor din regiunea noastra. Avem bolnavi care vin din zona de vest, dar sunt si pacienti care ajung la noi din toate colturile tarii”, a spus dr. Margit Serban, presedintele filialei Timisoara a Academiei de Stiinte Medicale.

Proiectul, care presupune reabilitarea si dotarea cu echipament a sectiei de hemato-oncologie, dar si pregatirea specialistilor, se va desfasura in mai multe spitale din tara.

„Este un proiect in care sunt incluse patru mari spitale de copii care au sectii de onco-hematologie. Noi fiind sectia cu cea mai mare traditie in tara, suntem parteneri 1 in proiect, suma alocata fiind de aproximativ 680.000 de euro, care va fi utilizata pe trei directii, de doatare, de formare profesionala si de dotare a sectiei”, a declarat directorul Spitalului de Copii Louis Turcanu, Ovidiu Adam.

In randul copiilor, aproape orice tip de cancer poate fi vindecat, daca este diagnosticat devreme. Astfel, un asemenea proiect poate duce la cresterea gradului de vindecare in randul micutilor ce sufera de aceasta maladie.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...