Noutati :

Micii chimisti din 29 de judete ale tarii au venit la Timisoara pentru a se lua la intrecere. Cei mai buni vor fi premiati

3 septembrie, 2017 - 03:32 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Eveniment de traditie si de inalta tinuta profesionala, Tabara Nationala de Chimie – editia a XIII-a, organizata anual de Ministerul Educatiei Nationale pentru pregatirea olimpicilor nationali se desfasoara, timp de o saptamana, in Timisoara.

CITESTE SI: Zeppelin prabusit langa Timisoara acum 100 de ani. Povestea unui dezastru

Aceasta reuneste 80 de elevi din 29 de judete, 15 profesori-lectori din invatamantul preuniversitar cat si din cel universitar care sustin cursurile de pregatire, 23 de profesori insotitori, 10 studenti ai Universitatii de Vest din Timisoara.

Unii dintre acesti elevi au facut parte din loturile nationale si au participat la olimpiade internationale.

CITESTE SI: Flashmob, la Timisoara, cu zeci de tineri care au promovat dansul. Foto si video

De mentionat ca rezultatele echipelor la olimpiadele internatioanle de chimie si stiinte in 2017 au fost remarcabile: Olimpiada Internationala de Chimie (desfasurata la Bangkok) – 2 medalii de aur, 1 medalie de argint si 1 medalie de bronz, Olimpiada Pluridisciplinara Tuymaada 2017 – 1 medalie de aur si 2 medalii de argint, EUSO 2017 (desfasurata la Copenhaga) – ambele echipe au obtinut medalii de bronz, IESO 2017(desfasurata la Nisa)- 2 medalii de aur, 1 medalie de argint si 1 medalie de bronz.

CITESTE SI: Festivalul Condeierilor Plugari va avea loc la Muzeul Satului din Timisoara

Tabara are loc la Colegiul National „C.D. Loga” din Timisoara si in laboratoarele Facultatii de Chimie Industriala si Ingineria Mediului din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara.

Finalizarea taberei va avea loc prin organizarea unei miniolimpiade, iar cei mai buni elevi vor fi premati la festivitatea de inchidere a taberei.

Foto: Arhiva

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...