Noutati :

Michel Lebrun, prim-vicepresedintele Grupului PPE din cadrul Comitetului Regiunilor: Este o diferenta intre descentralizare si regionalizare

26 august, 2011 - 07:26 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

TIMIS. Prezent la Scoala de vara a tineretului democrat-liberal de la Valea lui Liman, Michel Lebrun, prim-vicepresedintele Grupului PPE din cadrul Comitetului Regiunilor, le-a vorbit tinerilor prezenti despre regionalizare si descentralizare.

Michel Lebrun a spus la Valea lui Liman ca Tratatul de la Lisabona este cel care vorbeste despre regionalizare si subsidiaritate. „Este o diferenta intre descentralizare si regionalizare„, a explicat acesta.

Descentralizare inseamna trimiterea deciziilor la nivel local, iar regionalizare inseamna trimiterea competentelor la nivel local„, a precizat si Constantin Ostaficiuc, presedintele PDL Timis.

Lebrun a vorbit si despre prima idee de regionalizare in Belgia, care a aparut in data de 8 august 1980 si a adaugat ca spera ca anul viitor sa apara o noua lege care sa faca referire la regionalizare, in aceasta tara.

Nu poate exista o regionalizare corecta, daca nu exista o finantare corecta. Regiunile bogate sunt dispuse sa ajute regiunile sarace„, a mai spus Michel Lebrun, prim-vicepresedintele Grupului PPE din cadrul Comitetului Regiunilor.

Acesta a enumarat si cateva criterii in baza carora ar trebui facuta regionalizarea, printre acestea: o decizie politica larga, crearea de regiuni echilibrate nu cu 40 de judete, ci cu 8-10, iar regiunea ar trebui sa aiba competente legislative. In niciun caz, a subliniat Lebrun, regionalizarea nu trebuie facuta pe criterii etnice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...