Mica Unire, sarbatorita la Timisoara cu defilare militara si muzica de fanfara. Foto si video

TIMISOARA. Ca in fiecare an, in 24 ianuarie, in fata Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, a fost sarbatorita Mica Unire.

Ceremonialul a inceput in jurul orei 10.00 cu onorul dat drapelului de lupta si intonarea imnului national.

Au urmat o scurta slujba religioasa, discursuri ale reprezentantilor diferitelor institutii, dar si o depunere de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza.

Autoritatile au fost reprezentante de la nivelul esalonului 2, de catre subprefectul Sorin Ionescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis Alexandru Proteasa, respectiv de viceprimarul Timisoarei Cosmin Tabara.

Va reamintim, in 24 ianuarie se implinesc 164 de ani de la Unirea Principatelor Romane – Mica Unire. In 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitor al Tarii Romanesti. In acelasi an, dar in 5 ianuarie, devenise domnitor al Moldovei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. mihai grigore spune:

    : revista floare albastra = blue : integrarea mitropoliei basarabiei la romania libera __ asa sa ne ajute dumnezeu !* : 20h06’am_24ianuarie 2023 :

  2. mihai grigore spune:

    : candidat PNL 2024_2029 presedentia romaniei _ ciuca !* :