Noutati :

Mexicanii sarbatoresc la Timisoara! Sunt Zilele Culturii Mexicane cu poezii, filme si dezbateri

16 mai, 2011 - 04:40 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. In 18 si 19 mai se organizeaza Zilele Culturii Mexicane la Timisoara. Cu acest prilej vor avea loc o serie de conferinte, momente poetice si vor rula si patru firme, scurt metraje mexicane, subtitrate in limba romana.

Zilele Culturii Mexicane sunt organizate de Ambasada Mexicului la Bucuresti, Biblioteca Centrala Universitara Eugen Todoran si Facultatea de Litere, Teologie si Istorie a Universitatii de Vest din Timisoara.

Cu acest prilej, Rodolfo Arturo Herrera Saldana, insarcinat cu afaceri culturale al Ambasadei Mexicului la Bucuresti va sustine o conferinta in limba romana, miercuri, 18 mai, de la ora 18 in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Eugen Todoran.

Conferinta va fi urmata de un moment poetic, in care se va recita poezie mexicana in traducerea si lectura studentilor de la Facultatea de Litere de la Universitatea de Vest din Timisoara.

Joi, 19 mai, manifestarea incepe de la ora 10 cand va avea loc o masa rotunda, in Aula Bibliotecii Universitare, la care sunt invitati sa dezbata tema Identitati culturale in Mexic si Spania insarcinatul cu afaceri culturale al Ambasadei Mexicului, Rodolfo Arturo Herrera Saldana, profesorul spaniol de la Liceul J.L. Calderon din Timisoara Jorge Gonzales Garrido, lectorul Sonia Sobral Vasquez si omul de afaceri si publicistul Jose Miguel Vinals

Dezbaterea va fi urmata de patru filme scurt metraje mexicane, subtitrate in limba romana

Scopul acestui eveniment este familiarizarea publicului cu dezbaterile legate de identitati culturale din Mexic si Spania, precum si incursiunea in poezia si cinematografia mexicane.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...