Metode simple de a ne racori in timpul caniculei. Recomandarile si interdictiile specialistilor

Temperaturile ridicate din aceste zile ne fac pe fiecare dintre noi sa cautam diferite feluri in care sa scapam de arsita de afara. Pentru a nu avea probleme pe timp de canicula este indicat sa acorzi o atentie speciala sanatatii noastre. Iata cateva sfaturi pentru a ne racori in aceasta perioada.

CITESTE SI: Cod Rosu de canicula. Timisoara si intreg judetul ard sub soare 

Bea lichide des fara sa se instaleze deshidratarea. Lichide nu inseamna alcool, cocktailuri sau sucuri carbogazoase, acest gen de bauturi cresc riscul de deshidratare și pot sa apara probleme de sanatate. Cu alte cuvinte, apa dar și sarurile minerale din corp se pierd prin transpiraţie. Tocmai de aceea bauturile cele mai indicate mai ales pe timp de canicula ramân apa plata și minerala și ceaiurile, scrie doctorulzilei.ro.

Bauturile pe baza de fructe, așa cum sunt fresh-urile, se pot servi fara prea mari probleme atâta vreme cât nu sunt foarte dulci. De asemenea, evita greșeala pe care o fac mulți sa serveasca bauturi reci. Nu face asta, ca vei transpira mai rau iar organismul este și mai mult agresat. Servește bauturile la temperatura din camera.

Ingheata fructele

O buna soluție pentru a te racori în zilele calduroase de vara este o înghețata. Pentru a evita aditivii alimentari din produsele de comerț, poți alege sa-ți faci singur o înghețata cât mai sanatoasa. Așadar, poți congela fructele și sa te racorești cu un desert delicios.

Menta

Menta este cunoscuta pentru proprietațile sale de racoritoare datorita conținutului ridicat de mentol. Poți face un ceai rece de menta (îl fierbi și îl racești, apoi îl bagi în frigider). Poți zdrobi frunze de menta și sa le pui pune într-un pahar cu apa rece și lamâie. Sau poți ține o sticla (din sticla, nu din plastic) cu capac în frigider mereu plina cu apa și frunze de menta proaspete. Orice varianta ai alege, te vei simți cu siguranța racorita.

Alimentele hidratante

Încearca sa consumi o mulțime de alimente cu un conținut ridicat de apa. Fructele precum pepene verde și capșuni. Încearca sa manânci o mulțime de legume, cum ar fi tulpinile de țelina, castraveții, varza cruda și conopida. Poți mânca aceste alimente crude într-o salata. Alternativ, poți sa adaugi un pic de gheața pentru a le încorpora într-un smoothie sanatos, sau iaurt, care le va da un gust și mai delicios.

Fa exercitii zilnice

Medicii recomanda activitați fizice pentru a-ți menține corpul și mintea sanatoase. În timpul verii, este bine sa faci exerciții dimineața, înainte ca aerul sa se încalzeasca și sa devina sufocant.
Așadar, în fiecare zi, înainte de ora 7.00, poți merge în parc sa alergi sau la o scurta plimbare pe jos ori cu bicicleta. În acest mod, vei avea energie pe parcursul întregii zile și te vei simți mai relaxat.

Scoate aparatele din priza

Aparatele electrice degaja o cantitate importanta de caldura daca sunt pornite un timp îndelungat. Computerul, televizorul, încarcatorul telefonului şi alte dispozitive de prin casa trebuie scoase din priza când nu sunt folosite.

Citeste mai multe: AICI

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.