Noutati :

Metode noi de predare si invatare a matematicii la Colegiul National C.D. Loga din Timisoara

18 septembrie, 2018 - 11:37 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

Colegiul Național ”Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara implementează în perioada 01.11.2016 – 31.10. 2018, proiectul 2016-1-RO01-KA201-024518 ”Discover Real Everywhere Applications of Maths – DREAM”, finanțat de Comisia Europeană prin noua generație de programe ERASMUS+, acțiunea Cheie 2 – parteneriate strategice în domeniul educaţiei şcolare, formării și tineretului.

Proiectul, coordonat de Colegiul Național ”Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara, în parteneriat cu Universitatea ”Tibiscus” din Timișoara, 1o Geniko Lykeio Aigiou, Grecia și Agrupamento de Escolas Soares Basto, Portugalia vizează dezvoltarea unei metodologii moderne de predare-învăţare a matematicii, bazată pe investigarea unor probleme din viaţa reală. Materialele create prin colaborarea elevilor şi profesorilor din România, Grecia şi Portugalia au fost transformate în cursuri on-line, accesibile tuturor comunităţilor interesate, în vederea producerii de activităţi de învăţare colaborative.

Finalizarea proiectului se va realiza prin evenimentul de multiplicare cu titlul ”Real-life Maths at secondary level with ICT techniques” / ”Aplicații practice ale matematicii la nivel preuniversitar cu ajutorul tehnicilor ICT”, sub forma unei conferinţe cu participare internaţională, organizată de Universitatea ”Tibiscus” din Timișoara.
Această acţiune vizează diseminarea și transferarea produselor și a practicilor inovatoare rezultate din implementarea proiectului către alte domenii, precum mediul de afaceri, practicieni, antreprenori, elevi și profesori din învățământul universitar și preuniversitar.

Evenimentul mai sus menţionat va avea loc în perioada 21 – 23 septembrie 2018 în sala de conferințe a unui hotel din Timișoara, unde sunt invitaţi toţi cei interesaţi.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...