Metoda care te ajuta sa alegi pepenele copt de la taraba

Desi sunetul difera (in funcţie de soi, de marime, de grosimea cojii s.a.m.d.), totusi, sunetul spune ceva: cu cat un pepene suna mai infundat, cu atat sansa sa fie crud scade.

Dar nu ai de unde sti daca nu cumva este prea copt. Daca vrei sa faci acest test, fa-o comparativ intre pepeni de aceeasi marime si de acelasi soi. Iata si cateva trucuri:

1. Incearca sa stabilesti un pattern de marime si forma. Sa spunem ca observi ca din gramada respectiva cam 30% sunt in jurul a, spre exemplu – 9 kilograme. Dintre aceia care au 9 kilograme, alege un exemplar care sa fie mai mare decat media. Inseamna ca a avut apa din belsug si soare ca sa-si depaseasca confratii. Surprize foarte placute iti pot oferi si exemplarele uriase (ex.: 15 Kg), dar cum au nevoie de mai mult timp de coacere, exista riscul sa fi fost culesi cu confratii, si nu la vremea potrivita. Riscurile scad spre sfarsitul sezonului (dupa 15 august)

2. Sa aiba coada inca verde. Coada uscata e un semn ca a fost cules de mai multe zile si chiar daca e copt, ar putea fi copt fortat. Lipsa cozii e un semn clar al lipsei de onestitate a vanzatorului.

3. Sa aiba o forma regulata. Nu trebuie sa stii ce forma trebuie sa aiba fiecare soi in parte, dar la o privire de ansamblu iti poti da seama care e etalonul.

Sursa: observator.tv

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.