Noutati :

Meteo: Cum va fi vremea de Anul Nou? Iata prognoza meteo pe regiuni!

25 decembrie, 2012 - 06:52 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0


Administratia Nationala de Meteorologie a publicat prognoza pe regiuni pentru intervalul 24 decembrie – 6 ianuarie. Iata cum va fi vremea!

In prima parte a intervalului, vremea se va incalzi treptat, in majoritatea regiunilor temperaturile maxime urmand sa fie pozitive, iar cele minime sa nu mai coboare prea mult sub zero.

Dupa Craciun, creste posibilitatea de precipitatii, urmand sa se semnaleze in special ploi si lapovite, dar si ninsori la Munge, in Transilvania, Maramures si Moldova.

Banat

Vremea se va incalzi in primele zile ale intervalului, astfel incat mediile temperaturilor maxime vor creste pana la aproximativ 13 grade pe data de 26 decembrie, cand minimele nocturne vor avea, in medie, valori de 4…5 grade. Pe 27 decembrie va avea loc o racire, iar apoi mediile maximelor se vor mentine la valori de 6…8 grade pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cu o usoara tendinta de crestere in jurul datei de 30 decembrie.

Vor fi precipitatii, predominant ploi, in intervalul 26 – 28 decembrie si din nou dupa 30…31 decembrie.

Crisana

La inceputul intervalului va avea loc un proces de incalzire, care va determina o crestere a valorilor de temperatura cu aproximativ 6 grade. Mediile maximelor diurne vor atinge 11 grade, iar minimele nocturne se vor situa, in medie, in jurul valorii de 3 grade, pe data de 26 decembrie. Ulterior, regimul termic va marca o scadere de 4…5 grade, dupa care se va mentine relativ constant pana la sfarsitul perioadei de prognoza.

Probabilitatea pentru precipitatii, mai ales ploi si lapovite, va fi mai mare intre 26 si 28 decembrie si, din nou, dupa 31 decembrie.

Transilvania

Regimul termic va marca o crestere in primele zile ale perioadei de prognoza, temperaturile maxime apropiindu-se, in medie, de 6 grade, pe data de 26 decembrie. Dupa aceasta data vremea se va raci usor, iar media maximelor diurne va scadea spre aproximativ 2 grade, valoare in jurul careia se va mentine in tot restul intervalului de prognoza. Mediile temperaturilor minime vor creste, de asemenea, de la -12 grade la inceputul intervalului spre 0 grade pe 27 decembrie, dupa care vor scadea usor si se vor mentine in jurul valorii de -5 grade.

Vor fi precipitatii mixte in intervalul 26-28 decembrie, iar dupa data de 31 decembrie vor predomina ninsorile, slabe cantitativ.

Maramures

In primele doua zile valorile maxime vor creste si vor atinge, in medie, 8 grade, dupa care vremea se va raci usor si maximele se vor situa in jurul a 3 grade in restul intervalului de prognoza. Mediile temperaturilor minime se vor situa usor peste pragul de inghet in jurul datei de 27 decembrie, dupa care vor scadea la valori de aproximativ -4 grade.

Vor fi precipitatii mixte intre 26 si 28 decembrie, iar dupa 31 decembrie vor predomina ninsorile.

Moldova

Vremea se va incalzi la inceputul perioadei de prognoza, astfel incat pe 26 decembrie media temperaturilor maxime va fi de 6 grade, iar media minimelor nocturne va atinge 0 grade, fata de -15 grade in prima dimineata. Apoi valorile termice vor marca o scadere usoara, maximele diurne vor ramane usor pozitive, iar mediile temperaturilor minime se vor situa intre -2 si -5 grade.

Vor fi precipitatii putine si slabe cantitativ, mixte pe 27 si 28 decembrie si mai ales ninsori dupa 31 decembrie.

Dobrogea

Vremea va deveni calda pe 26 si 27 decembrie, cand maximele temperaturii aerului vor atinge, in medie, 8…9 grade, iar minimele vor fi de aproximativ 2 grade, fata de -10….-9 grade la inceputul intervalului de prognoza. Apoi valorile termice diurne vor scadea cu aproximativ 3…4 grade, iar minimele nocturne vor fi, in medie, usor negative. O noua crestere se va produce spre sfarsitul intervalului de prognoza.a

Temporar vor fi precipitatii, mai ales sub forma de ploaie, in zilele de 27, 28 decembrie si in jurul datei de 1 ianuarie.

Muntenia

Vremea se va incalzi treptat in primele zile, astfel ca valorile termice vor creste, in medie, cu aproximativ 10 grade, pana la medii ale maximelor de 8 grade pe 26-27 decembrie, cand minimele vor atinge 0 grade. Va urma o usoara racire, iar dupa data de 28 decembrie mediile termice se vor mentine in jurul a 4…5 grade ziua si -4…-2 grafde noaptea, pana la sfarsitul perioadei de prognoza.

Precipitatiile, mixte, vor fi neinsemnate cantitativ si restranse ca arie, cu o probabilitate mai mare de aparitie pe 27 si 28 decembrie si pe 1, 4 si 5 ianuarie.

Oltenia

La inceputul intervalului de prognoza regimul termic va marca o crestere semnificativa, astfel incat maximele termice vor atinge, in medie, 8…9 grade, iar minimele nocturne vor fi de 1…2 grade in jurul datei de 27 decembrie. O usoara scadere a temperaturilor va determina apoi, intre 29 decembrie si 6 ianuarie, medii diurne de aproximativ 4….6 grade, in timp ce temperaturile minime vor fi usor negative, de -4…-2 grade.

Vor fi precipitatii mixte, putine si slabe cantitativ, dupa data de 26 decembrie.

La munte

Vremea se va incalzi accentuat la inceputul intervalului de prognoza, cand temperaturile, atat diurne, cat si nocturne, vor creste cu aproximativ 8 grade. Mediile maximelor se vor situa intre 6 si 8 grade pe 25 si 26 decembrie, apoi vor scadea spre 0 grade, valoare in jurul careia se vor mentine pana la sfarsitul perioadei. Minimele vor depasi usor 0 grade pe 26 decembrie, apoi se vor situa in jurul valorii de aproximativ -6 grade.

Vor fi precipitatii, predominant ninsori, in general slabe cantiativ, cu o probabilitate mai mare intre 26 si 28 decembrie si din nou dupa 31 decembrie, pana la sfarsitul intervalului de prognoza.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...