Meseriile vechi ale Timisoarei vor fi reinviate in Piata Unirii de Ziua breslelor si mestesugurilor

TIMISOARA. Dulgheri, olari, aurari, ceasornicari, tamplari, pictori ori zugravi, cu totii isi vor da intalnire in cadrul unui eveniment inedit care are loc la Timisoara, in acest week-end, in Piata Unirii, Ziua breslelor si mestesugurilor.

Sambata, 15 iunie, intre orele 10-16, vechile meserii vor fi promovate in cadrul unui eveniment inedit organizat de Asociatia ”Piata Unirii” din Timisoara.

Astfel, vor fi organizate standuri ale breslelor dulgherilor, olarilor, aurarilor, ceasornicarilor, tamplarilor, pictorilor, zigravilor si a altor meserii ale Timisoarei de altadata.

Muzeul Banatului va expune pentru prima data in ultimii 20 de ani, in Piata Unirii, Pomul Breslelor, lazi de breasla, precum si prezentarea legendelor si a povestirilor legate de acestea.

In parteneriat cu Muzeul de Arta, Clubul Economic German si Inspectoratul Scolar, in fata Palatului Baroc, precum si in interiorul Muzeului vor avea loc activitati specifice si de prezentare a scolii duale (scoala profesionala), o alternativa la metodele de invatamant clasice.

sursa foto: FB/Timisoara de altadata

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...