Mesaje RO Alert de Cod Rosu de vijelie pe telefoane. Recomandari pentru populatia din Timisoara si din judet

TIMISOARA. A fost emis Cod Rosu de vijelie in Timisoara si in intreg judetul, iar pe telefoanele locuitorilor au fost trimise mesaje RO Alert, prin care erau preveniti ca se vor produce fenomene meteo periculoase si indemnati sa stea la adapost.

CITESTE SI: Cod Rosu de furtuna, ploi torentiale si grindina in Timisoara si in judet

Incepand cu ora 15.00, in intreaga regiune vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, intensificari ale vantului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descarcari electrice si pe alocuri caderi de grindina.

Pompierii au intocmit o lista de recomandari pentru populatie, pe perioada in care va fi in vigoare Codul Rosu:

– Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

– În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

– Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

– Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

– Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

– Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...