Noutati :

‘Mesaje din trecut’ in bastionul Theresia. Spectacol medieval online la Muzeul National al Banatului din Timisoara. Foto

10 aprilie, 2021 - 06:45 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Dueluri medievale pe ritmuri de muzica in acest final de saptamana in Bastionul Theresia din Timisoara.

CITESTE SI: 4 variante de traseu pentru Centura Vest la Timisoara, in discutie. E in lucru Studiul de Fezabilitate 

Mesaje din trecut este un spectacol muzical si de reconstituire istorica ce va avea loc duminica, de la ora 20.00, si isi propune exemplificarea impactului între civilizatia crestina si cea musulmana in secolul XVI. Vor avea loc demonstratii de lupta si prezentari istorice cu asociatiile Eyaletul de Timisoara si Losonczy Istvan, insotite de muzica istorica interpretata de grupul de world music Peregrinii.

Spectacolul este strans legat si de expozitia „Evolutia Cetatii Medievale a Timisoarei„, care este deschisa in prezent in mansarda B1 a Bastionului.

Evenimentul are loc exclusiv online si se constituie intr-o prezentare alternativa, show de reenactment si spectacol muzical/prezentare de artefacte realizata de muzeografi.

Prezentarile si demonstratiile vor aborda aspectele celor doua culturi, crestina si musulmana, aflate in contact in Banatul inceputului de veac XVI, de la invataturi si obiceiuri la tehnici de lupta si prezentari/dueluri cu arme reale…Alternativ, muzeografi ai MNaB vor prezenta expoziția din mansarda Bastionului Theresia„, transmit reprezentantii Muzeului National al Banatului.

Coloana sonora va compusa din piese istorice vechi, interpretate cu instrumente vechi. De asemenea, recuzita spectacolului cuprinde echipamente si arme realizate cu specialisti si interpreti istorici, cu materiale inspirate din epoca.

Reprezentantii Muzeului National al Banatului dau asigurari ca toate conditiile sanitare impuse vor fi de asemenea respectate.

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina de Facebook a Muzeului National al Banatului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...