Megaproiecte chinezesti! Cu ce constructii se lauda chinezii? Vezi imagini!

Top 10 megaproiecte din China. Milioane de chinezi se muta in oras, asa ca autoritatile sunt obligate sa construiasca din ce in ce mai mult. Vezi imagini cu cele mai frumoase constructii!

Vezi mai jos un top 10 al celor mai mari proiecte pe care China le-a construit deja sau la care inca se lucreaza.

1. Cel mai mare pod transoceanic

Dupa patru ani de lucrari, chinezii vor avea de luna aceasta cel mai mare pod transoceanic din lume, care a necesitat investitii de 1,39 miliarde de dolari si care va avea o lungime de 41,58 km, potrivit cnn.go.com. Podul va avea o autostrada cu doua sensuri, fiecare cu câte sase benzi. inainte de acest proiect, cel mai mare pod transoceanic a fost Lake Ponchartrain Causeway Bridge din New Orleans, care are o lungime de 38,4 km. China mai are un pod transoceanic, dar mai mic ca lungime decât cel din SUA, de 36 km.

2. Cea mai inalta cladire din Asia

Cu 128 de etaje, Shanghai Tower va fi cel mai inalt zgârie-nori din China când va fi terminat in 2014. Cu o investitie de 2,2 miliarde dolari, cladirea va fi insa cea de-a doua cea mai inalta din lume.

3. Gara Wuhan

Proiectul, in care s-au investit 2,12 miliarde de dolari va deservi cele mai rapide trenuri din lume, care vor vor circula cu o viteza de 350 km/h.

4. Cel mai mare parc eolian

La finalizarea proiectului in 2013, parcul eolian din Jiuquan va fi cel mai mare din lume. Chinezii investesc aici 18,2 miliarde de dolari.

5. Cea mai mare centrala nucleara

Cu o investitie de 10,2 miliarde de dolari, centrala nucleara Yangjiang din provincia Guangdong va fi cea mai mare din China, dupa ce constructia va fi finalizata peste doi ani.

6. Cel mai mare port comercial

Portul Shanghai Yangshan a costat 8 miliarde de dolari si si este cel mai mare port de apa adânca din lume ce adaposteste ce cele mai mari containere de transport maritim.

7. Cel mai lung pod sustinut de cabluri

Podul Su-Tong construit peste râul Yangtze este ce mai lung de acest fel din lume, inaugurat in 2008. Podul are o lungime de 32,4 km si este al doilea din lume ca inaltime. Chinezii au cheltuit 1,5 miliarde de dolari pentru constuctia acestui punct de legatura intre orasele Nantong si Suzhou.

8. Cel mai lung traseu de cale ferata de mare viteza

in aceasta luna chinezii vor inaugura cel mai lung traseu de cale ferata de mare viteza din lume, de 1.318 km cu 24 de statii. Viteza maxima a trenurilor pe aceasta ruta va fi de 300 km/h. in total, proiectul a costat 34 miliarde dolari.

9. Barajul Xiluodu

La finalizare, aici se va afla cea de-a doua centrala hidroelectrica din China ca marime. Odata ce va fi operabila, centrala va produce 12.600 megawatti. Ca inaltime, barajul de pe râul Jinsha va fi pe locul trei in lume. Investitia in acest proiect se ridica la 6,7 miliarde dolari.

10. Cel mai mare telescop radio

Chinezii au in plan pentru 2016 finalizarea telescopului Pingtang, care va fi ce cel mai mare telescop radio din lume, dupa o inevstitie de 102 milioane dolari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.